Gündem

Bedelli Askerli 4. Celp Dönemi Ne Zaman? Bakan Akar'dan Açıklama

Bedelli askerlikte celp takvimine göre çalışmalar devam ediyor. Bedelli askerlik başvurusu yapan adaylar tarafından celp takviminin nasıl işleyeceği araştırılıyor. Bu konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz..

CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu konu hakkında geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar yaptığı açıklamalarında şu ana kadar toplam 634 bin 415 kişinin başvuru yaptığını ifade etti. Konu hakkında Bakan Akar’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Bunların dışında kalan gençlerimizin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecektir. Bu gençlerimizin eğitim faaliyetleri 48 ilimizde kara, deniz ve hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birliğimizde gerçekleşecektir. Bunlarla ilgili çalışmalarımız son aşamasına geldi. Önümüzdeki hafta bu gençlerimizin ne zaman, hangi ilde, hangi birlikte temel eğitim görevini yapacakları kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamalarında eğitim tarihleri ve eğitim yerlerinin en geç Aralık ayının başında tamamen açıklanacağını ifade etti.