Gündem

Bedelli Askerliğin Seçimden Önce Çıkması İçin Kampanya Başlatıldı

Başbakan Binali Yıldırım gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile iftarda bir araya geldi ve buradaki soru cevap kısmında bedelli askerlik hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında bazı bilgileri paylaştı ve şu açıklamalarda bulundu:

“Bakın şu anda yoklamaya tabi olan, yani askerlik çağı gelmiş olanların sayısı 585.210, yoklama kaçağı 570.422, bakaya 56.947, firar 5772. Askerliğini ertelemiş olanlar 2.930.279, bu öğrencilik dışında erteleyenler. Bir de öğrencilik nedeniyle ertelemiş olanlar var. Onlar da 1.885.438. Silah altında bulunan er sayısı da 360.869. Ve 2019’da planlanan silah altına alınacak sayı 345.933. Toplam 5.448.858 kişi var askerlikle ilişkisi devam eden.”

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında önümüzdeki sene 345.933 kişinin askere alınabileceğini ifade eden Başbakan Yıldırım ihtiyacın 350 bin olduğunu belirterek 5.5 milyon kişinin de askerlik için biriktiğini ifade etti.

Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım bunun bir şekilde çözülmesi gerektiğini ifade ederek bedelli askerliğin değerlendirilebileceğini ancak bugünkü gündemlerinde olmadığını vurguladı.

SOSYAL MEDYA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarının ardından sosyal medyada “#5MilyonBedelli” hastagı ile bir kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanyada adaylar bedelli askerliğin seçimlerden önce çıkmasını talep ettiler. Konu hakkında yapılan paylaşımlar ise şöyle:

– 1- Kamuoyu tepkisi; olumlu, 2- Oluşacak kaynak cazip 3- Gençlerin gerekçeleri; makul, 4- Talebin hacmi; yoğun 5- Karar; Seçime kadar çıkartılmalı

– En az resmi kaynaklar kadar güvenli olan, ülkenin 2.adamından #5MilyonBedelli sözü çıktıysa ortaya gerçekten ciddi bir beklenti ve mağduriyet vardır demektir. Konu bedelli olunca milliyetçilik yapanlar, futbol, eğlence olunca bir şeyleri takmıyorsa az ötede oynasınlar.

– #5MilyonBedelli Genç ve 5milyon kişide ailesini hesaba katarsak seçimde belirgin bir etkimiz olacak. Seçimden evvel çıkması şart

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA