Gündem

Bedelli Askerlik Başvuruları Nasıl Yapılır ?

Bedelli askerlik konusunun resmiyet kazanması ile başvuru kılavuzu yayımlandı ve başvurular başlamış oldu. Henüz başvuru yapmayan ancak bedelli askerlikten faydalanmak isteyen adaylar başvuruların nasıl yapılacağını araştırıyorlar. Bu bağlamda konu hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlar ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bedelli askerlik için başvurular başlamış oldu. Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı. 

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Bedelli askerlik başvuruları ise askerlik şubeleri ya da e-Devlet sistemi üzerinden alınıyor. Yurt dışında yaşayan ve bedelli askerlik başvurusu yapacak olan adaylar başvurularını konsolosluklardan yapıyorlar. Öte yandan başvurular 3 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecektir. 

Uygulamadan yararlanmak isteyenlerin bedelli askerlik ücreti olan 15 bin TL’yi Ziraat Bankası ve Halkbank’a yatırmaları gerekmektedir. Yurtdışında yaşayıp uygulamadan yararlanacakların temel askerlik eğitimi ise internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Bedelli askerlik düzenlemesine göre uygulamadan yararlanacak olan adaylar 15 ibn TL ücret verecek ve 21 gün eğitim alacaklardır. Hak sahibi olduğu belirlenerek müracaatı kabul edilen yükümlüler, başvuru belgesini aldıktan sonra bankaya 15 bin lira yatıracak.

Asker alma Genel Müdürlüğü tarafından planlama yapılmasından sonra celp duyurusu yapılacak ve duyurunun ardından yoklama işlemine geçilecek. Celp duyurusunda bedelli askerlik yapacak olan adaylara fiili askerlik yapacakları birlikler ve tarihleri belirtilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA