Gündem

Bedelli Askerlik Başvurularında Rekor Sayı: 515 Bin'e Ulaştı!

Bedelli askerlik uygulaması kapsamında celp takvim süreci devam ediyor.

Müracaat sürecini tamamlayan kişilerin bedelli askerlik hizmetlerinden faydalanmaları neticesinde ilk celp döneminde bugün birliklerine teslim olmaya başladıkları açıklandı.

Ayrıca ilk celp döneminde temel askerlik eğitimleri için silahaltına alınacak yükümlülerin temel askerlik eğitimleri alabilecek birlikleri sistem üzerinden öğrenilebilecek.

Milli Savunma Bakanlığı ise bedelli askerlikten faydalanmak isteyenleri 3 celp döneminde askerlik eğitimi verileceğini duyurmuştu.

Söz konusu birliklere sevk işlemleri neticesinde; ilk cep dönemi için 15 Eylül, ikincisinin 6 Ekim, üçüncü sevkin ise 27 Ekim’de yapılacağı açıklanmıştı.

İkinci celp dönemine ilişkin sevk bilgileri 6 Eylül’de açıklanırken, üçüncü celp dönemine ilişkin bilgiler ise 27 Eylül’de e-Devlet sisteminden ilan edilecek. İlk 3 dönemde yer almayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım’dan sonra yapılarak ayrıca duyurulacak.

Alınan bilgilere göre şuan itibariyle; bedelli askerlikten faydalanmak için başvuranların sayısı 515 bini geçtiği ifade edildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum