Gündem

Bedelli Askerlik Bekleyenlere Önce İyi Sonra Kötü Haber Verildi !

Başbakan Binali Yıldırım önceki gün CNN Türk’te katıldığı bir TV programında soruları yanıtladı. Burada Başbakan Binali Yıldırım’a bedelli askerlik hakkında bir soru soruldu. 

ÖNCE İYİ SONRA KÖTÜ HABER VERİLDİ

Başbakan Yıldırım bu soruya verdiği yanıtta bedelli askerliğin dikkate alınabileceğini ifade etti. Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında “Biz yavaş yavaş profesyonel askerliğe geçtik; 15 Temmuz’dan itibaren. Vatani görevini yapan askerleri biz cepheye göndermiyoruz, onlar arka planda görevlerini yapıyorlar. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için dikkate alınması gereken bir husus bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizin güçlendirilmesi için kullanılması gerekir.” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları ile sevinen bedelli askerlik bekleyenleri üzen açıklama ise AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’dan geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal yaptığı açıklamalarında bedelli askerliğin gündemlerinde olduğunu ifade etti.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal yaptığı açıklamasında “AK Parti’nin gündeminde bedelli askerlik yok. O sayın başbakanın kendi görüşü” ifadelerine yer verildi.

MÜCADELELERİNE DEVAM EDECEKLER

Bu durum hakkında adaylar çeşitli platformlar üzerinden ve sitemize geri bildirim göndererek taleplerini gündeme getiriyorlar. Adaylar önce iyi sonra kötü haberin verilmesi ile yine hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ederek bedelli askerliğin çıkması için yine mücadelelerine devam edeceklerini ifade ediyorlar.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA