Gündem

Bedelli Askerlik İçin Talep Edilecek Ücretin 10 Bin TL Olacak İddiası

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde neredeyse tüm adayların gündeminde yer alan bedelli askerlik konusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle masaya yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim çalışmaları kapsamında ele alınan konulardan biri olan bedelli askerliğin ise Ekim’den sonra gündeme geleceği açıklandı. Bedelli askerlik ile ilgili son gelişmeler bu şekildeyken ortaya yeni bir iddia atıldı. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 10 BİN TL OLACAK İDDİASI

Sosyal medya platformu Twitter’da paylaşım yapan ve hükümete yakın eski gazetecilerden olduğu tahmin edilen Ankara Kuşu isimli kullanıcı bedelli askerlik ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Söz konusu kullanıcı AK Parti ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederek bazı durumları önceden haber vermesiyle biliniyor. Bu kapsamda bu hesaptan yapılan son paylaşımda bedelli askerliğe dair bir iddia ortaya atıldı ve “Bedelli askerlik için ücret tahminim 10.001 TL. Ekran fotosu çekin, çıkmazsa buradayım..” ifadeleri kullanıldı. 

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan Açıklama Gelmişti

Bedelli askerlik konusunda ayrıca Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ seçim sonuçlarının ardından yapmış olduğu konuşmasında bu konuya değinmişti. Tasarının çıkacağı tarihe dair değerlendirmelerde bulunan Bekir Bozdağ “Parlamento muhtemeldir ki 1 Ekim’e kadar ara verecek. Bedelli askerlikle ilgili konu ekimden sonra gündeme gelir” açıklamasında bulunmuştu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA