Gündem

Bedelli Askerlik Yapanlar Seçimlerde Oy Kullanabilir Mi?

Bedelli askerlik yapacak olan adayların celp dönemleri dün açıklandı. Beelli askerlik adaylar celp ve sevk tarihlerini e-Devlet aracılığı ile öğrenebiliyorlar.

Bu celp dönemlerinden biri 15 Mart ile 30 Mart 2019 tarihleri arasına denk geliyor. Bu dönemde bedelli askerlik görevlerini yapacak olan adaylar tarafından seçimlerde oy kullanılıp kullanılmayacağı araştırılıyor.

OY KULLANABİLECEKLER Mİ?

Bu konu ile ilgili detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Türkiye’de, 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimleri yapılacak. Celp ve sevk dönemleri 15-30 Mart 2019 tarihlerde yapılacak askerler bu takvime göre seçimlerde oy kullanamayacak.

Sadece bir günle oy kullanma haklarını kaybeden askerlerin sayısı net değil. Ancak, TSKtarafından daha önce yapılan açıklamalarda, her celp döneminde en az 15 bin asker alacağını bilgisi paylaşılmıştı.

BAKAN AKAR’IN AÇIKLAMALARI

Bedelli askerlik hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Gençlerimizin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecektir. Bu gençlerimizin eğitim faaliyetleri 48 ilimizde kara, deniz ve hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birliğimizde gerçekleşecektir. Bunlarla ilgili çalışmalarımız son aşamasına geldi. Önümüzdeki hafta bu gençlerimizin ne zaman, hangi ilde, hangi birlikte temel eğitim görevini yapacakları kamuoyuyla paylaşılacaktır”