Gündem

Bedelli Askerlikte 21 Gün Eğitim Şartı Kısalıyor İddiası

Seçimlerden önce ve sonrasında gündemin en çok konuşulan konularının başında gelen bedelli askerlik ile ilgili yaşanan gelişmeler devam ediyor. 

Bu kapsamda bedelli askerlik ile ilgili çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Bedelli askerlik yasasından faydalanmak isteyen vatandaşların en çok eleştirdiği konuların başında gelen 21 günlük eğitim şartı ile ilgili gündeme gelen iddiada 21 günlük eğitim şartının kısalmasına yönelik. 

21 GÜNLÜK EĞİTİM SÜRESİ KISALACAK MI?

Bedelli askerlik şartlarından biri olan 21 günlük eğitim süresi ile ilgili AHaber’de bir iddia ortaya atıldı. AHaber’de yer alan iddialara göre bedelli askerlik yapacak vatandaşların celp dönemlerinin belli olmasının ardından gidecekleri birliklere göre, yol izni verileceği öğrenildi. Bedelli askerlik yapacak vatandaşlara verilecek bu izinlerin ise 21 günlük eğitim süresinden düşeceği aktarıldı. Eğer Ahaber’de yer alan bu iddianın doğru olması bedelli askerlik yapacak vatandaşların 21 günden daha az bir süre eğitim alması anlamına geliyor. 

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN 26 GÜNDE 405 BİN BAŞVURU

Ayrıca ortaya atılan bu iddianın ardından bedelli askerlik yasasından yararlanacak vatandaşlara dair son verilerde paylaşıldı. Buna göre bedelli askerlik yasasının Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin üstünden geçen 26 günde yapılan başvuru sayısı 405 bin kişi seviyelerinde. Bu sayıda daha önce çıkarılan bedelli askerlik yapan vatandaşların sayısından daha fazla oldu. 3 Ağustos’ta başlayan bedelli başvuruları 3 Kasım’a kadar yapılabilecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA