Gündem

Bedelli Askerlikte 21 Gün Eğitim Şartının Kaldırılması İçin Sosyal Medyada Kampanya

Bedelli askerlik konusu gündemin en çok konuşulan konularının başında geliyor. Konuya dair son ve en önemli açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. İşte konuya dair yaşanan gelişmeler ve sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya detayları;

BEDELLİ ASKERLİKTE 21 GÜN EĞİTİM ŞARTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında sonrası yapmış olduğu bedelli askerlik açıklamasında 21 gün eğitim şartına değindi. Konuya dair yapmış olduğu açıklamasında adaylar tarafından beklenen açıklamayı yapmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ’21 günün düşmesi söz konusu değil’ dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamanın ardından ise 21 gün eğitim şartının kaldırılmayacağı belli oldu.

PEKİ ADAYLAR NE TALEP EDİYOR?

Bedelli askerlik yasasını bekleyen binlerce aday Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamaların ardından sosyal medya ağı Twitter’da gündem oluşturma çalışması başlattılar. 21 günlük eğitim şartının kaldırılmasını talep eden adaylar, bu konu hakkında binlerce paylaşımlarda bulundular. 

Adaylar tarafından yapılan bazı paylaşımları sizlere aktarıyoruz. 

”Bu is bitmeli, bizi bu mağduriyetten kurtarmak zorundasınız. Bu gençleri kendinize düşman etmeyin. Üzmeyin ki sonrasında sizde üzülmeyin!” 

”15 temmuzda temel eğitimsiz meydanlarda idik canımız pahasına hemde ama demek ki boşuna gitmişiz verilen sözler yerine getirilmiyor ne çabuk unutuldu biz gençler olarak bunları unutmıcaz ama” 

”21 gün temel eğitim kalkmasın. Gurbetçiler gibi uzaktan eğitime tabi olalım. Çalışmalar bu yönde yapılmalıdır! Önümüzde 3 ay var, her şey değişebilir.”

”21 gün kalksın ya da 2011 ve 2014’teki bedellicileri de eğitime çağırılsın. Böyle çifte standart olmaz.” 

”Bu tehdit değil. Biz söz aldık hiçbir şekilde temel eğitim olmayacak denmişti. Bunun için birçok kardeşimizi ikna ettik oy verdirdik. Şimdi hepsine mahcubuz! Bu saatten sonra kim 21günün kaldırılması için mücadele ediyorsa onun yanındayız.”

Bedelli askerlik yasasında yer alan 21 günlük eğitim şartı konusunda sizlerde düşüncelerini haberimizi altına yorum yaparak dile getirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. seçim öncesi kesinlikle temel eğitim olmayacağını beyan eden devlet seçim sonrası şart koyuyor herkezi kandırdınız seçimde bunun cevabını alacaksınız. gençler bunu unutmayacak !

  2. Ben bir fanatik ak pati üyesiyim yani üyesiydim soğutunuz kendinizden kusuruma bakmayın

  3. 21 gun temel egitim kaldirilmali, devlete de buyuk zarar mesele ulkeyi kalkindirmak gereksiz masraftan kacinmak profesyonel askerlik gorevini yapan kardeslerimizide engelemis, gorevlerii i aksatma3k o

  4. Bende 21 gün kalksın isterim ama bu muhabbetten dolayı siyasi tercihini değiştiren kavşaktır!

  5. Seçimden önce inandık her zaman destekcindik ve her zamanda destekcinizik ama böyle birşey olunamayacağını söylüyordunuz şimdi böyle birşey çıkartıyorsunuz bayri çalıştığımız yerden ücretli izin olsun birde yurt dışında çalışanlar 2 bin euro alınıyor bizden ondan daha fazla para alınıyor

  6. Bu kadar insana gerçekten kulak verilmesi gerekir.
    Size inanan güvenen bu kadar insanı gerçekten kulak ardı edilmemeli çocuğu olan işinden atılma korkusu yaşayan binlerce insan var 21 gün demek o kadar zaman süresince ödenemeyen borç ve işsizlik demek gerçekten bu karar verilirken bu kadar insan ı dinlemeli yazık günah kestirip atmayın lütfen

  7. Ulan ne zor geliyor yav millete bunada sukur demiyorlar da nerdeyse gitmeyip ustune para istiyecekler

  8. Madem bedelli askerliğe bir daha ihtiyaç duymayacak bir sistem getirmek istiyorsun o zaman al sana fırsat. Önce elindeki şu birikmeyi düşür. Yaşı da ücreti de düşürdün. 21 günü de kaldır sil gitsin. Elindeki birikmişleri eritsene önce. Ne diye milletin kafasını temel eğitimle şişiriyorsun. Şu birikmişleri ücretleri karşılığında tamamen sil sonra sıfırdan yeni sisteme girişi yap. Şuanki bedelli bekleyenler senin böyle 21 günle zorunlu tutacağını bilmiyor ve hiç beklemiyorlardı. Kandırıldık. CİMER ve TBMM E-dilekçe sitelerinden kaldırılması için dilekçeleri yazmayı ihmal etmeyin arkadaşlar.

  9. Tamamen anlamsız bir çalışma. 1-Şimdi ben kısa dönem olarak askerlik yapacak biri olarak, 21 gün askerlik yapacağım geri kalan 5 ay için izin kullanmasam 4 ay için 15 bin mi vereceğim. 2-28 günden 21 e inmenin mantığı ne milletin zekasıyla oynuyorlar. 28 gün için kıyafet bot o bu devlete masrafta 21 gün değil mi. Baştan sona hayal kırıklığı verdiğimiz emeğe yazık oldu.

  10. Yapılan bu 21 günlük zorunlu eğitim tamamen mantık dışı şiddetle kınıyorum böyle çifte standart olmaz verilen sözler tutulsun. 2011 be 2014 bedelli askerlik te eğitim şartı yoktu şimdi ise var lütfen bunu kaldırın talep olmaz yoksa kime sorsam çok kızıyor büyük Meclis’imizden anlayış bekliyoruz

  11. Kardeşim madem sıcak paraya ihtiyaç var.21 günü geç, 1 gün bile yapmasınlar. Şimdi onlara kamuflaj, bot yatak… hepsi masraf.. En 3 mermi atacaklar.. 2 TL'den 6 TL. X 1500000=9000000 TMadem sıcak paraya ihtiyaç var, niye masraf yspılıyor. Biraz mantıklı düşünmek lazım…

  12. Bedellide 21 gün şartı kaldırılsın zira insanlar bedelli parasını zor denkleştiriyor serbest çalışqn insan o günde işini de kaybedebilir daha da zarara uğrar.

  13. şaka gibi. hem 15 000 tl + 5 000 tl banka faizi ile 20 000 tl verip hemde 21 gün askere gitmek enayiliktir. 5 ay askerlik yapmak ve 12 ay astsubay olarak gitmek daha mantıklı. astsubaylıkta her 12 ayda 50 000 tl de para kazanmış oluruz. akli olan 21 gün şarti kalkmadan bedelli̇ ye boş yere para vermez.

  14. Kalkması lazım onca insan isini birakacak ondan sonra issizlik artti diyolar inatlasmayin insanlarin isteğine kulak verin siz kulak vermesseniz onlarda birdaki seçimde size kulak vermez

  15. 21 gün kesinlikle kalkmalı.
    21 günün amacını bile açıklayamıyorlar

  16. 21 gün kaldırılsın kaldırılmasa önceki bedelli de uygulansın bu resmen haksızlık eğer kaldırılmıyorsa
    Bunada bir imkan sağlayın bari bu 15 tl veren askerliğini memleketinde yapsın

  17. Temel egitimi kaldırmamız lazım anksiyete nedeniyle gidemeyenler var gurbetçiler gibi bari uzaktan eğitim alsinlar

  18. Hiçbir işe yaramıyor böyle çıkan bedelli. Bir şey isteyen insana o şeyi ortasından kırıp vermekten hiç farkı yok bu yaptıklarının. Hükümete güvenip bedelli beklemeyenler Ağustos celbi için başvurularını yaptılar. Onlar Ağustos'ta gidecek, Ocak'ta gelecek. Hükümete itibar edenler beklediler. Şimdi Kasım'da bir ay gidecekler o da Kasım'da gidebilirlerse. Aralık'ta gelecekler. Aynı şey. Biz yüksek lisans yapan ya da işinin başından ayrılmaması gereken insanlar için hiçbir farkı yok 21 gün gitmekle 6 ay gitmenin. AK Parti'ye güvenmeyip Ağustos celbi için başvuranın 15bin lirası da cebine kalacak. Böyle bedelli çıkaracağına hiç çıkarmasaydı. Bize değil AK Parti'ye yaradı bu bedelli. AK partili siyasetçilerin bakın söyledik yaptık demelerinden başka hiçkimsenin hiçbir işine yaramıyor çıkardıkları bedelli.

  19. Yasa meclisten geçmiş olsa bile ben CİMER ve TBMM E-dilekçeden 21 günün kaldırılması talebimi yazdım. Tüm gazete ve haber siteleri sağolsunlar yorumlarımızı yayınlayıp taleplerimizin ulaşmasını sağladılar. Ama yine de resmi kanallardan başvurmayı da ihmal etmeyelim. Her an her şey değişir. Bu ülkenin geleceğini herkes düşünüyor. Kimse kimseyi yadırgamasın.

  20. 21 gün uzaktan eğitim hakkı da eklenmeli insanları mağdur etmeyin,önce ne dediniz şimdi ne uyguluyorsunuz böyle şey olmaz, bu adil değil !

  21. Seçim öncesi bedelli dediniz 21 gün askerlik yapacak demediniz, diğer seçimde grşrz

  22. 21 gun eyıtım kalkmalı secımden once eyıtım yık dedıler srcımden sonra bexellıye eyıtım koydular ozel sektorde calısanı hıc dudun muyor bu devlet

  23. aynen katılıyorum seçimden önce niye açıklamadınız da şimdi 21 diyosunuz. artık duyun sesimizi 21 gün istemiyoruz.

  24. 21gün kaldırılsın bende yararlanmak istiyorum silah egitimci ve silah kullanmaya psikolojik ve dini görüşünden dolayı uygun değilim yoksa yine bakaya durumunda kalacağım veyahut vicdani ret başvurusunda bulunmaktan başka çarem kalmıyor

  25. 21 gün kalkmalı yada uzaktan eğitim yolu ile verilmeli, orduda kargaşaya yol açabilir,önceki bedellilerde de bu sebeple kaldırılmıştı.bende ancak kalkarsa faydalanırım, bu şekilde kabul edilebilir gibi değil.

  26. Ben hiçbir dediklerine güvenmiyordum zaten sadece bedelli çıkaracakları için takdir etmiştim onda da her zamanki gibi işlerini tam yapmadılar bunu birkez daha gösterdiler artık lütfen oy verirken bunu unutmayalım bizde asıl tepkiyi sandıkta verelim.

  27. Sayın Başkanın oğlu ve damadı bedelli yaparken hiç kışlanın tadına bakın demiyordu kimse. Bravo ettiniz ettiniz insanları huzursuz etmeyi insanları kutuplaştırmayı başardınız.

  28. 21 gunluk egitimi uzaktan verin askere gidemeyenlerde bedelliden yararlansın hemde boşa masraf yapmayın

  29. 21 gün askerlik kaldırılsın
    kışladaki askerler ile bedelli yapanlar arasında husumet doğacaktır .

  30. Benbi esnafım işyerimi kime bırakıp gideyim 21 gün kapatmam bana büyük zarar verecek güvenip bırakabileceğim kimse de yok verilen sözler vaatler tam olarak yerine getirilmedi herşey oy propagandasıymış bundan sonra yakın çevrem ve işyerime gelen müşterilerim dahil herkezi oy vermemek için ikna edeceğim bundan sonraki seçimlerde gençler karşılığını verecek.

  31. cimer'e en az 7 kez yaz ,bu bir kampanya biz 400.000 kişinin de cimere'e yazması için kampanya başlattık hadi çekinmeden zaman kaybetme daha yaz ben yazdım bile 7.ye gidiyorum.direkt msbye de bildirebilirsin

  32. cimere yaz direkt bekleme hiç ,hemen derhal çekinmeden yaz biz kampanyayı başlattık bile en az 7 kez! cimere 21 gün kaldırılsın yaz kampanyası.biz yazdık hadi sennerdesin gücünü göster sesini dinlet!

  33. adresini ver kardeş hepimiz bi gelip sana hasbihalimizi uygulamalı olarak anlatalım

  34. 21 günlük bedelli askerliğin kaldırılmasını istiyorum. Bu paranin bi kısmını borç etmişim zaten. Üstelik isimden atılırim .21 günün kaldırılmasını mutlaka istiyorum. !

  35. 21 gün bedelli askerliği Allah rızası için kaldırın psikojim bozuldu

  36. Allah rızası için 21 günlük bedelli askerliği de kaldırın

  37. Bu bedelli 21 günün kaldırılması gerek insanların psikolojisini bozdu şahsen benim bile bozuldu yoruldum geceleri yatamiyorum bu haksızlık değilmi devlet büyüklerimiz buna bi çözüm bulurlar inşAllah

  38. 21 gün kalktı mi arkadaşlar bi bilgisi olan varmi arkadaşlar lütfen bi açıklama yapiniz

  39. Daha önce gün yoktu şimdi bu 21 gün neyin nesi bunu kimseye bi faydasının olacağını sanmıyorum aksine gençleri daha da bi çıkmazın içine itiyorsunuz bu gençleri yanlız bırakıyor sunuz

  40. Bedelli askerlik kaldırılmasını istemek ten yorulduk bi inat uğruna bunca gencin hayatını perişan etmenin ne anlami var anlamis değilim Alllah sonumuzu hayret sin ama temennim inşAllah devlet büyüklerimiz buna bi çözüm bulurlar gün doğmadan :)

  41. 21 gunluk askerligin kesinlikle kaldirilmasi gerektigini savunanlardanim devlete buyuk bir kulfet sayet kaldirilip 21 gun askerlik yapmayanlarin ucretlerinin 20 bin olmasi devletimiz icin en mantiklisi yada yurt disindaki vatandaslarimiz gibi uaktan egitimin getirilmesi

  42. 21 gün bedelli askerliği kaldırılmasını istiyorum ve terhis olmak istiyorum

  43. Bedelli askerliğin kaldırılmasını devlet büyüklerimiz rica ediyorum 21 günü de kaldırın terhis edin

  44. 21 gün bedelli askerliğin kaldırılması gerek uzaktan eğitime de razıyız 21 gün israf tır Allah rızası için şu 21 günü de kaldırın insanların psikolojisi ni bozmak tan başka birşeye yarama di

  45. 21 gün bedelli askerliğin uzaktan eğitim olması gerek Devlet büyüklerimiz inşAllah buna bi çağre bula bilirler yoksa gençlerin durumları iyi değil psikolojisi bozulanlar bile oldu örnek ben bile hasta oldum iş güç yok hergün iyi bi haber beklemekten yoruldum bizde bu devletin birer ferdiyiz bizi yanlız bırakmayın işimiz yok yaşımız almış başını bu saatten sonra 21 gün le bizimle bi çözüm olmaz aksine sıkıntı oluyor bize de Allah rızası için 21 günü de ya kaldırın yada uzaktan eğitim yapın gençleri görün heba olmasın lar