Gündem

Bedelli askerlikte yarın son gün! 1 Ocak'tan itibaren…

Milyonlarca yoklama kaçağı ve askerliğini yapmamış vatandaşlar bedelli askerlik çıkarılmasıyla birlikte vatani görevlerini 21 gün bedelli asker olarak yaptı.

BEDELLİ ASKERLİKTEN FAYDALANMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler için başvuru ve ödeme süresi 31 aralık günü yani yarın son buluyor. Bedelli askerlik ücretinin memur maaş katsayısına endekslenmesinin ardından  2019 yılı için bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler 33 bin 233 lira öderken 2020 yılında bu ücrete zam gelmesi bekleniyor. Bedelli askerlikten 2019 ücreti üzerinden başvuru yapmak isteyenler için son gün 31 Aralık yani yarın olduğu aktarıldı.

Bedelli askerlikte yarın son gün! 1 Ocak'tan itibaren...

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU VE ÖDEMELER NEREDEN YAPILIYOR?

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler başvurularını askerlik şubelerinin yanı sıra e-Devlet üzerinden de yapabiliyor. Bedelli askerlik başvurusunu yapan adaylar için ödeme süreci başvurunun ardından yapılıyor. Bedelli askerlik ödemeleri de devlet bankalarından ve PTT üzerinden yapılabiliyor.

Bedelli askerlikte yarın son gün! 1 Ocak'tan itibaren...

ASKERLİK ŞUBELERİ 31 ARALIK’TA AÇIK MI?

Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler arasında kontejan arttığı takdirde 2020’nin ocak ayında kura çekilecek. Mart ayından itibaren de adaylar sırayla askere alınacak. Bedelli askerliğe başvuruları için askerlik şubeleri,  31 Aralık saat 00.00’a kadar açık olacak.