Gündem

Beklenen Kasırga Başladı: Dorian Kasırgası Bahamaları Vurdu ! Can Kaybı Var

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, şiddetini artırarak 5. seviyeye ulaşan Dorian hakkında bir açıklama yaptı. Kasırga merkezi tarafından yapılan açılamada söz konusu kasırganın Bahamalar’da etlili olmaya başladığı ifade edildi.

EN GÜÇLÜ KASIRGA 

Merkezin aktardığı bilgilere göre rüzgar hızı saatte 295 kilometreyi bulan Dorian, şu ana kadar bölgeyi vuran en güçlü kasırga olarak kayıtlara geçti. Ayrıca bu kasırganın ciddi tahribata yol açacağı da belirtildi.

Şiddetli yağış bırakan kasırganın Bahamalar üzerinde ciddi tahribata yol açacağı tahmin edilirken, yetkililer şu ana kadar herhangi bir can kaybının rapor edilmediğini ve gerekli tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak Dorian kasırgasının Pazartesi günü akşam saatlerinde Florida sahillerini etkilemeye başlayacağı ancak asıl olarak daha kuzeydeki Georgia ve Güney Carolina eyaletlerini vuracağı açıklamaya eklendi.

ABD BAŞKANI TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

Ayrıca daha önceden planlanan Polonya ziyaretini kasırga dolayısıyla iptal ederek Washington’da kalan ABD Başkanı Donald Trump kasırga hakkında yetkililerden kapsamlı bilgi aldı.

Bu kasırga hakkında ABD Başkan Trump bir açıklama yaparak “Üzerimize neyin geldiğini bilmiyoruz ancak tüm tedbirlerimizi aldık, hazırlıklıyız.” dedi.

İLK CAN KAYBI YAŞANDI

Dorian Bahamalar’ı vuran şimdiye kadarki en güçlü kasırga oldu. Kasırga can kayıplarına da yol açtı. Kasırga hakkında yerel medya 8 yaşındaki bir erkek çocuğunun boğularak öldüğünü ve kız kardeşinin de kayıp olduğunu belirtti.