Gündem

Beklenen KHK İle Göreve İade Edilecek Kamu Personeli Sayısı Belli Oldu

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapmış olduğu konuşmasında yakın bir zamanda çıkması beklenen göreve iade KHK’sına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, FETÖ’nün kumpası sonucu Bylock kullanmadığı halde kullanıcı olarak gösterilen kamu personellerinin göreve iadesine yönelik çıkması beklenen Kanun Hükmünde Kararname ilişkin önemli bilgiler verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Bakanlar Kurulu sonrası yapmış olduğu açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ kumpası sonucu mağduriyet yaşayanların mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde talimatları olduğunu ifade eden Bekir Bozdağ, konuya ilişkin çalışmaların başladtıldığını ifade etti. Mağduriyet yaşayanlar arasında kamu personeli olmayanlarında olduğunu ifade eden Bekir Bozda, konuya dair şu söylemlerde bulundu. 

”Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 11 bin 480 kişi hakkında açıklama yaptı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımız bu uygulamayla ByLock’a yönlendirilmiş kişiler hakkında eğer bunlardan kamudan ihraçlar varsa bunların KHK ile görevlerine iadesi konusunda talimatları oldu. Bunun üzerine çalışmalar başlatıldı ve tek tek bunlar incelendi. Tabi bu kişilerin tamamı kamu görevlisi değil. Bir kısmı atılmış, kamu görevlisi olanlardan bir kısmı da atılmamış görevine devam ediyor.”

2 BİN 138 KİŞİ GÖREVE İADE EDİLECEK

FETÖ’nün bu tuzağı nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur olmasına dikkat çeken Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,  ”Kamu görevinde atılmış olanlar 2 bin 138 kişi. Bunlarla ilgili olarak, ilgili bakanlıklar ve diğer kurumlar, sırf bu tuzak nedeniyle, ByLock’a yönlendirilmiş olup sadece ByLock kullanıcısı gibi göründüğü için görevinden uzaklaştırılmış olanların iadesi yapılacaktır.” açıklamalarında bulundu.

2 KURUM ÇALIŞMALARINI TAMAMLAYAMADI

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, konuya ilişkin açıklamalarının sonunda, KHK’nın çıkış tarihine ilişkinde önemli bir açıklamada bulundu. İki kurumun çalışmalarının tamamlmadığını ifade eden Hükümet Sözcüsü Bozdağ, kurumların dosyaları gönderdiğinde KHK’nın çıkacağını aktardı.

”ByLock dışında başka bir gerekçe yoksa bunların iadesi yapılacaktır. 2 kurumumuz kaldı. O iki kurumda çalışmalarını tamamladığında biz KHK’yı çıkartacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA