Gündem

Belediye Başkanı Seçilme Yaşının 18 Olması Hakkında AK Parti'den Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mahir Ünal açıklamalarında bir soru üzerine Belediye Başkanı seçilme yaşının 18 olmasına ilişkin değerlendirme yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a “Belediye başkanlığına 18 yaşında aday olunabilecek mi?” sorusu soruldu. Bunun üzerine Mahir Ünal bir açıklama yaptı.

“14 YAŞINDA ÜNİVERSİTEYİ BİTİREN İNSANLAR VAR GÜNÜMÜZDE”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal açıklamalarında “Biz dedik ki ‘Siz bir insana seçme hakkı verirseniz, seçilme hakkı da vermeniz gerekiyor.’ Son Anayasa değişikliğiyle milletvekilliği seçme ve seçilme yaşını 18’e indirdik. Anayasada yapılan bu düzenleme çerçevesinde Mahalli İdareler Kanunu’na da bunu ekleyeceğiz. Yani sadece milletvekilliğiyle sınırlı tutmayıp, bunu bütün seçilme alanlarıyla uyumlu hale getireceğiz. O yüzden 18 yaşında belediye başkanı olabilir mi, iyi bir soru. 14 yaşında üniversiteyi bitiren insanlar var günümüzde. 

“18 YAŞINDA BİR ADAM ŞEHRİ YÖNETMENİN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENEBİLİR Mİ?”

Dolayısıyla 18 yaşında belediye başkanlığı yapabilecek bir profil olur mu, olur. 21 yaşında İstanbul’u fetheden bir geleneğin içerisinden geliyoruz. 18 yaşında genç bir adam, bir şehri yönetmenin sorumluluğunu üstlenebilir mi? Üstlenemez demek, 18 yaşındaki bir adama aslında ön yargıyla yaklaşmak demektir. Ben yönetebilir diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA