Gündem

Belediye Başkanından Bilecik İçin Yeni İsim Önerisi

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın tarafından Bilecik’in isminin değiştirilmesine ilişkin önerisinin ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da bir öneride bulundu. Bilecik Belediye Başkanı Yağcı açıklamalarında kendi önerisinin ‘Ertuğrulgazi Bilecik’ veya ‘Gazi Ertuğrul Bilecik’ olduğunu ifade etti.

Bilecik Belediye Başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı bbir konuşma yaptı. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı açıklamalarında Vali Tahir Büyükakın’ın Bilecik’in isminin değiştirilmesi önerisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İSİM DEĞİŞTİRME ÖNERSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Belediye Başkanı Yağcı açıklamalarında isim değiştirme konusunun yıllardır Bilecik’in gündeminde olduğunu bildirdi. Yağcı açıklamalarının devamında isim değiştirmeye ilişkin gerekiyorsa referandum yapılacağını da bildirdi. Konu ile ilgili olarak Yağcı açıklamalarında “Sayın Valimiz de bu konular tartışılsın, konuşulsun anlamında bir beyan verdiler. Bu da ne güzel gündem oluşturdu. Tartışıyoruz, görüşüyoruz” diye konuştu. Bilecik isminden vazgeçilemeyeceğini, Ertuğrul ve Ertuğrul Gazi’nin de aynı şekilde değerli olduğunu dile getiren Yağcı, “Bunların her birini kullanmaktan ve bunlarla anılmaktan tüm Bilecikliler olduğu gibi bizler de büyük gurur duyuyoruz. Bunlardan Bilecik isminden gocunduğumuzdan dolayı değil ama böyle bir genişlik imkanı varsa da bunu değerlendirmek isteriz” ifadelerine yer verdi.

BELEDİYE BAŞKANI YAĞCI’NIN ÖNERİSİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı kendi önerisini de sundu. Yağcı kendi isim önerisine ilişkin olarak Bilecik’in isminin Ertuğrul Bilecik veya Ertuğrulgazi Bilecik olabileceğini savundu. Ayrıca Ertuğrul ismine karşı olmadığını ifade eden Yağcı “Bence ‘bütün şehir’ uygulaması tam bu süreç anlamında iki tarafı da mutlu edebilecek güzel bir aşama. Bu aşamada mutlaka Ertuğrul isminin de şehir adına düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA