Gündem

Belediye Başkanlarının Yeniden Aday Olmaları Karnelerine Bağlı Olacak

AK Parti Genel Merkezi, il ve ilçe belediye başkanlarının performanslarını değerlendirmeye yönelik çalışma başlattı. Başkanların yeniden aday olmaları bu değerlendirme raporlarına bağlı olacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, belediye başkanlarının vermiş olduğu vaatlerin ne kadarının yapılıp ne kadarının yapılmadığına ilişkin envanter oluşturulacağını belirtti.

2019 Mart ayındaki yerel seçimler için AK Parti, mevcut belediye başkanları ile yola devam edilmeyeceği konusunda kapsamlı bir performans değerlendirmesine yönelik çalışma başlattı. 

Yüzlerce Soru Hazırlandı

Bu kapsamda başlatılan çalışmalarda, AK Parti Genel Merkez yönetimi tarafından Türkiye genelindeki 800’ün üzerindeki AK Partili belediye başkanı için, belediyenin borç durumu, yatırımları, personel harcamaları, kentin alt yapı hizmetlerinin durumu, vaatlerin gerçekleşme oranı, vatandaşla iletişimi, teşkilatla ilişkileri konusunda, cevaplaması için yüzlerce sorudan oluşan formlar hazırlanarak değerlendirmede bulunulacak.

AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan çalışma kapsamında ilçe belediye başkanlarına 400-700, il belediye başkanları ise bin-bin 500 soruluk formlar gönderilecek ve bu formlar doldurulup genel merkeze gönderilecek.

Raporlar Belirleyecek

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, Başkanlara yönlendirilen sorulara verilen cevaplar doğrultusunda en geç Mayıs ayı içinde ‘Dönem sonu karnesi’ anlamına gelecek bir performans raporu hazırlanacak. Yapılan bu performans değerlendirmeleri, 2019 yılı seçimlerinde, mevcut başkanlarla yola devam edilip edilmeyeceğini belirleyecek.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, söz konusu çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Kaya açıklamasında, belediyelerle ilgili performans değerlendirmelerinin kesin sonuçlarının Mayıs 2018’de açıklanacağını belirtti. Bu verilerin kesin veriler olacağını vurgulayarak, tartışmasız veriler olacağının altını çizen Erol Kaya, bu verileri belediye başkanlarının önüne kayacaklarını belirtti. 

Ne Kadarı Yapılmış, Ne Kadarı Yapılmamış?

Kaya, performans değerlendirmeleri ile ilgili hazırlanan sorulardan bir bölümünün tamamen vaatleri ile ilgili olduğunu vurgulayarak, ne kadarının yapılıp ne kadarının yapılmadığına ilişkin bir envanter çıkarılacağını açıkladı.

Erol Kaya bunların dışında, kamuoyu yoklamaları, teşkilatların değerlendirmelerinin de dikkate alınacağını belirterek, tüm bunlardan sonra belediye başkanlarının devam edip etmeyeceklerine kendilerinin karar vermesi gerektiğini vurguladı.

Kamupersoneli.net – ANKARA