Gündem

Belediye Önünde Ele Geçirilen Araçta 4 Ton Patlayıcı Bulundu

Van’ ın Erciş Belediyesi’ nin önünde ele geçirilen bir kamyonda yer alanlar şoka uğrattı. Tamı tamına 4 tonluk bir patlayıcının bulunduğu araç, belki de bir kundaklamanın ya da katliamın aracı olacaktı.

Van’ da terör örgütü PKK‘ lılar tarafından gasp edildiği ve kayıp olduğu belirtilen kamyonun, ihbar edilmesi üzerine araştırmalar yapıldı. Ele geçirilen kamyonda, 4 ton patlayıcı yükün farklı şekiller ve düzeneklerle hazırlandığı da aktarıldı. Çalışır vaziyette bırakılan kamyonun, bomba imha ekipleri tarafından imha edilmesi üzerine incelemeleri yapılması adına emniyete götürüldüğü bilgisi aktarılıyor.

Aracın su tankının içine yerleştirilmiş, farklı kilogram ve karışımlarla hazırlanmış bombalar.

Bomba üzerinde inceleme yaparak imhasını gerçekleştiren bomba imha uzmanları, farklı ebat ve kilolarla aracın tankına yerleştirildiği ve amonyum nitratla güçlendirildiği bilgisini aktararak, detaylı inceleme yapmak için emniyete götürüldüğünü paylaşıyorlar. Yapılan açıklama kapsamında aracın terör örgütü mensupları tarafından gasp edildiği, eylemi gerçekleştirmeye çalışanların bulunmasına yönelik çalışmaların da başlatıldığı aktarılıyor.

Farkedilmese, büyük bir facia olabilirdi.

Aracın bomba yüklü olabileceği ihtimali göz ardı edilseydi, çok büyük bir facia yaşanabilirdi. Çünkü aracın üstünde yer alan bomba hem güçlendirilmiş hem de oldukça yüksek boyutlara tekabül eden bir ağırlığa sahip.

Kamupersoneli.net | ANKARA