Gündem

Berat Albayrak neden istifa etti?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabı üzerinden istifa etti. Döviz kurları artışlarından, artan ekonomi sıkıntılara rağmen istifa etmeyen Berat Albayrak’ın şimdi neden istifa ettiği merak ediliyor. Arama motorlarında ‘’Albayrak neden istifa etti’’ diye soruluyor.

ALBAYRAK NEDEN İSTİFA ETTİ?

Ekonomi Bakanı Berat Albayrak, ekonomi sıkıntılardan değil de sağlık sorunları yüzünden istifa ettiğini duyurdu. Ama neden istifa ettiğine dair sunduğu gerekçe, yaptığı açıklamalarla uyuşmadı. Albayrak yaptığı paylaşımda ‘’At izinin it izine karıştığı…’’ ifadeleri kullanması ise ayrı bir soru işareti bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde Berat Albayrak’ın para politikalarını eleştiren ve bu konuda açıklama yapılmasını isteyen bazı AK Parti Milletvekilleri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan sunum yapmasını istedi. Lakin Ekonomi Bakanı Albayrak’ın bu sunumda sarf ettiği ‘’İstesek döviz kurunu düşürebiliriz…’’ sözleri liyakat tartışmalarını alevlendirdi. Zira Berat Albayrak geçmiş günlerde ‘’Biz döviz kuruna bakmıyoruz, dolarla mı maaş alıyorsunuz… ‘’ gibi sözleri AK Parti’nin tabanından bile eleştirilere neden olmuş ve hatta lafını esirgemeyen Bülent Arınç’ın bile tepki göstermişti. 

BERAT ALBAYRAK CUMHUR İTTİFAKINDA TARTIŞMA KONUSUYDU

Ankara kulislerinde, Berat Albayrak’ın istifa etmesinin en büyük nedenlerinden biri, parti içerisinde yükselen eleştiriler olarak gösteriliyor. Partiye zarar verdiği endişesi ise hem MHP kanadından hem de il teşkilatları tarafından dillendiriliyordu.  Ekonomideki sıkıntıların büyümesi ile de vatandaşlardan büyük sert eleştirilere muhatap olan birçok Cumhur ittifakı Milletvekilleri, durumun daha fazla idare edilemeyeceği görüşüne hakim oldular.

ÇİZİLEN PEMBE TABLOLAR İŞE YARAMADI

Berat Albayrak, ekonominin çok güzel gittiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bundan 1 hafta önce Türkiye’nin büyüme oranlarında dünya ülkeleri arasında birinci olduğunu iddia etti. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Albayrak, yaptığı açıklamalara göre ekonomide hiçbir sıkıntı yoktu. Aksine dünyanın en iyi ekonomisine sahip ilk 10 ülke arasında olduğumuzu iddia ediyorlardı. CHP’li Faik Öztrak’a göre bu kabullenmezlik, her türlü olumsuz şartlara rağmen çizilen pembe tablolar partinin alt tabanında yankı bulmadı ve gelen anketlerde ciddi oranlarda çözülme başlandığı görüldü.

İSTİFA ETMESİNİN ASIL NEDENİ

Parti içerisinde yaklaşık 1 yıldan fazla sessiz bir şekilde Albayrak tartışmaları devam ediyordu. Ama hayat pahalılığı, üretimde ki sıkıntılar, işsizlik oranları ve giderek artan yoksulluk bu tartışmaları gün yüzüne çıkardı. Her ne kadar Maliye Bakanı Berat Albayrak sağlık sorunlarını ileri sürerek istifa ettiğini açıklasa da, istifa gerekçelerinde belirttiği bazı ifadeler, tartışmaların ne şiddetle olduğunu kanıtlar cinsten…  

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş: ”Berat Albayrak ‘ın istifası Hazine ve Maliye Bakanı’nın istifasından öte izler taşıyor. Anlaşılan o ki, Ak Parti içerisinde artık herkes saflarını belirlemek zorunda. Ak Parti’deki “derin” savaş, su yüzüne çıkacaktır.. Denklemler ve dengeler artık daha görünür olacaktır.” dedi. 

Berat Albayrak neden istifa etti?