Gündem

Berat Kandili Ne Zaman? 2018 Kandil Günleri

Berat Kandili Müslüman insanların son günlerde sıkça araştırdıkları konular arasında bulunuyor. Milyonlarca insan ellerini semaya açarak dualarını dile getirecek. Peki İslam alemi için önemli olan Berat Kandili ne zaman kutlanacak? İşte detaylar..

BERAT KANDİLİ ANLAMI

Beray arapça kökenli olarak berâe-berâet kelimesinden türemiş ve günümüzdeki halini almıştır.

Kuran-ı Kerim’de ise “Berae” kökünden 25 kelime bulunuyor bunlardan iki tanesi ise “Beraet” şeklinde geçiyor.

Berâet, iki şey arasında ilişki bulunmaması ve kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamını taşımaktadır.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

2018 yılının gelmesiyle beraber kandil günleri araştırılmaya devam ediyor. Özellikle son günlerde Berat kandilinin sıkça araştırılan bir konu haline gelmesi kandilin hangi gün idrak edileceğini sorduruyor.

Peki berat kandili ne zaman?

Berat kandili her yıl olduğu gibi bu yıl içerisinde de dualar ve ibadetlerle idrak edilebilecek. Şaban ayının 15’inci gecesinde ihya edilen gün miladi takvime göre bu yıl 30 Nisan Pazartesi akşamını 1 Mayıs 2018 tarihine salı gününe bağlayan geceye denk gelmekte.

İŞTE 2018 YILI KANDİL GÜNLERİ

22 Mart 2018 Perşembe günü Regaip Kandilinin kutlanacağı ifade edilirken, 13 Nisan 2018 Cuma günü Miraç Kandili ve  30 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili olarak biliniyor.

Diğer kandiller ise; 19 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili olurken, 19 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcı olarak bilinmektedir…

Kamupersoneli.net I ANKARA