Gündem

Berat Kandilinde camiler açık olacak mı? Diyanet İşleri’nden cevap geldi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, camilerin bu gece de kapalı olacağını ifade ederken, koronavirüs salgınından kurtulmak için, “Yetkili mercilerin açıkladığı bütün tedbirlere uyalım. Tez zamanda bu sıkıntıdan kurtulmak için beraberce ümit, azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edelim” dedi.

MÜBAREK GÜN VE GECELERDE ALLAH İBADETLERİ MÜKÂFATLANDIRIR

Erbaş, bu zamanların çok önemli olduğunu ve kişilerin Allah rızası kazanması için kulluk şuuruyla bu gecenin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Mübarek gün ve gecelerde Allah’ın ibadetleri kat kat mükâfatlandırdığını açıklayarak, “Bu gece yaratılış gayemizi, kendimize, Rabb’imize, çevremize ve bütün mahlûkata karşı sorumluluklarımızı gözden geçirmek ve daha güzel bir hayat adına yeni bir başlangıç yapmak için önemli bir vesiledir” dedi.

Berat Kandilinde camiler açık olacak mı? Diyanet İşleri’nden cevap geldi!

EVLERİMİZİ MESCİDE DÖNÜŞTÜRELİM

Son dönemde koronavirüsle mücadele içerisinde olduğumuz bu dönemde, Allah’a dua edilmesi gerektiğini söyleyen Erbaş şunları ifade etti:

“Yetkili mercilerin açıkladığı bütün tedbirlere uyalım. Tez zamanda bu sıkıntıdan kurtulmak için beraberce ümit, azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edelim. Mübarek gecelerde büyük bir coşku ile ibadet, dua ve niyazlarımızla dolup taşan camilerimiz şimdi mahzun. Bizler bu süreçte evlerimizi mescitlere dönüştürelim, müminin miracı olan namazlarımızı daha bir huşu içerisinde kılalım. Geçmişte kılamadığımız namazlarımızı kaza edelim ve nafile namaz kılalım”

TRT 1 VE DİYANET TV’DE PROGRAM OLACAK

Başkan Erbaş, 7 Nisan akşamı yatsı namazısından sonra TRT 1 ve Diyanet TV’de “Berat Kandili Özel” programının yapılacağını açıkladı. Başkan Erbaş, yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:

“Kur’an ve mevlit programı sonunda, büyük fedakarlıklarla canlarını tehlikeye atarak gece gündüz çırpınan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere bu mücadelenin içerisinde yer alan bütün kardeşlerimiz ve tüm insanlığın selameti için yapacağımız duaya televizyon ekranlarımızın başında hep birlikte amin diyelim. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin dünyada her türlü musibetten ve ahirette her türlü azaptan kurtuluşa, yeryüzünün sekinetine, bütün insanlığın huzur ve iyiliğine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum”