Gündem

Beş General İstifa Mı Etti? Bakan Akar Açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları, Erzincan’daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu, 3. Ordu Komutanlığında devir-teslim törenine katıldı ve burada çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar buradaya yaptığı açıklamalarında Amerikan askeri unsurları ile müşterek devriyelerin yakın bir zamanda başlaması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Ayrıca Bakan Hulusi Akar, müşterek helikopter uçuşu ile ilgili benzer bir uçuşun gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirerek S-400 tedarikine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Birinci batarya geldi. İkinci bataryanın temini için de yarından yani 27 Ağustos’tan itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak. Amacımız ülkemizin ve milletimizin dışarıdan gelecek hava ve füze tehdidine karşı korunması ve kollanmasıdır”

İSTİFA İDDİALARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamalarında generallerin istifa ettiği iddiaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bu bağlamda Bakan Akar’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Emeklilik TSK mensuplarının da doğal bir hakkıdır. Ne zaman bu? Ocak-şubat, temmuz-ağustos aylarında. Bu manada arkadaşlarımız hizmetlerinin tamamlanmasını müteakip veya hizmetlerimizin akışı sırasında kendi istekleri, iradeleri doğrultusunda emekli olabilirler. Doğal bir durum bu. Şu ana kadar da bize intikal eden iki arkadaşımızın dilekçesi var. Onların da emekliliklerini onayladık. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar diliyor, yaptıkları değerli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin bir adım daha ileri gitmesi için görevi teslim alan arkadaşların da çalışacağına eminim. TSK bir bütündür. TSK’da görev asla durmaz, vazife sancağı devamlı ileri gider.”