Gündem

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders: Trump Türkiye'ye Çok Öfkeli

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders günlük basın toplantısı kapsamında Türkiye ile Amerika arasında yaşanan siyasi kriz ve yaptırım konularına dair açıklamalarda bulundu. 

Bu konuda yapmış olduğu açıklamasında ABD’nin Türkiye’ye olan tutumunu değerlendiren Sarah Sanders Türkiye’ye doğru olan şeyi yaptırmak için uğraş vereceklerini söyledi. İşte o açıklamalar;

TRUMP TÜRKİYE’YE ÇOK ÖFKELİ

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders rahip Brunson davası nedeniyle kriz yaşayan iki ülkenin ilişkilerine dair çok önemli ifadeler kullandı. Beyaz Saray’da yapmış olduğu basın açıklamasında konuşan Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın rahip Brunson, elçilik çalışanları ve diğer Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılmamasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Konuya dair açıklamalarında ayrıca ‘Trump Türkiye’ye çok öfkeli’ ifadesini kullanan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders şu açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’ye doğru şeyi yapmaları ve bu bireyleri serbest bırakmaları konusunda çağrılarımızı sürdüreceğiz” Konuşmasının sonunda ayrıca 13 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton görüşmesi hakkında bilgi veren Sanders, Bolton ABD’nin endişelerini anlattı dedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA