Gündem

Bilgisayar ve cep telefonlarında uzaktan eğitime destek amaçlı ÖTV ve KDV indirimi geliyor!

Uzaktan eğitim döneminin uzamasıyla birlikte özellikle bilgisayarlara ve akıllık cep telefonlarına talebi arttırdı. Artan talepler bilgisayar ve cep telefonlarının fiyatlarını yükseltti. Geçtiğimiz dönem cep telefonlarına ve bilgisayarlara getirilen ek vergi ve ÖTV zammı zaten fiyatları neredeyse iki katına çıkarmıştı.

BİLGİSAYARLARDA ÖTV VE VERGİ İNDİRİMİ

Hükümet öğrencilerin bilgisayardan veya akıllı cep telefonlarından uzaktan eğitimine devam edebilmesi için bilgisayar veya cep telefonu almak isteyenlere bir müjde vermeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre notebook-laptop, masaüstü bilgisayar ve cep telefonlarında ÖTV ve vergi indirimi yapılması planlanıyor.

Bilgisayar ve cep telefonlarında uzaktan eğitime destek amaçlı ÖTV ve KDV indirimi geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitimlerin haftada 2 gün olacağını ve geri kalan günlerde ise evden uzaktan eğitimle devam edileceğini açıklamıştı. Bilgisayarı veya akıllı cep telefonu olmayanlar veya olup da yeterli donanıma sahip bilgisayarı olmayanlar öğrenciler, uzaktan eğitime devam edemiyordu. Bunun için çözüm olarak 500 bin tablet bilgisayarın dağıtılacağı açıklanmıştı. Ama bu rakamlar, maalesef yeterli görülmedi. Bundan dolayı da, bilgisayar veya cep telefonu almak isteyen ama pahalı olduğu için alamayanlara yardımcı olabilmek için bazı elektronik eşyalara ÖTV ve KDV indirimi getirilmesi planlanıyor.

BİLGİSAYARLAR VE CEP TELEFONLARINA İNDİRİM

Hükümetin yaptığı bazı araştırmalara göre, Türkiye’de uzaktan eğitim için yeterli donanımda bilgisayarı veya cep telefonu olmayan öğrenci sayısı 1 milyona yakın… Bu rakamlar oldukça yüksek ve dağıtılacak olan tablet bilgisayarların sayısı ihtiyaçları karşılamıyor. Bundan dolayı bu sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması amacı ile bazı elektronik ürünlerde ÖTV ve vergi indirimine gidilmesi planlanıyor.

Bilgisayar ve cep telefonlarında uzaktan eğitime destek amaçlı ÖTV ve KDV indirimi geliyor!

Bilgisayarlar ve cep telefonlarında, yapılacak olan ÖTV ve vergi indirimi sonrasında fiyatlarda yaklaşık yüzde 30’lara varan ucuzlama görülecek.

İNDİRİM KAMPANYALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Okul yönetimi tarafından bilgisayarı veya cep telefonu olmayan ihtiyaç sahibi öğrenci ailelerini belirledi ve Milli Eğitim Müdürlüklerine ihtiyaç sahiplerinin isimlerinin olduğu liste verilmiti. Verilen bu listeye bağlı olarak, özellikle sosyal yardımlaşmadan faydalanan ailelere toplam 500 bin tablet bilgisayar dağıtımı başladı..

Dağıtım işlemlerinden sonra geri kalan ihtiyaç sahibi ailelerin daha kolay bilgisayar alabilmeleri için indirim kampanyası düzenlenecek. Bu bilgisayar ve cep telefonu indirim kampanyası ise Kasım ayı sonuna kadar başlayacağı planlanıyor.

CEP TELEFONLARINA NEDEN ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK?

Bilgisayar ve cep telefonlarında uzaktan eğitime destek amaçlı ÖTV ve KDV indirimi geliyor!

Cep telefonlarına indirim kampanyasının düzenlenmesinin sebebi olarak ise, Türk Telekom alt yapısı olmayan bölgelerde, SIM kartı ile internete erişilebilmesi adına yapılacak. Böylelikle sabit internet erişimi olmayan bölgelerde yaşayan öğrenciler de cep telefonundan internete bağlana bilecek. Lakin bu indirimlerden faydalanabilmek için, öğrenci belgesi gibi bazı şartlar istenebilecek… 

Kaynak: https://kamuisilanlari.net/