Gündem

Bilim Kurulu maskesiz hayatın şartlarını açıkladı!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, maskesiz hayatın şartlarını açıkladı. Bunun için bir an önce aşılamanın yapılması gerektiğini ifade eden Kara, aşılama ne kadar erken olursa, maskesiz hayata geçişin o kadar hızlı olacağını belirtti.

“YAZ AYLARINDA BİRAZ DAHA RAHATLAMIŞ OLURUZ”

Dr. Ateş Kara aşı olma konusunda tereddüttün olmaması halinde aşılamanın hızlı olacağını ifade ederek, şunları söyledi:

“Ama tereddüt olduğu anda bu süreç uzayacaktır. Açıklanan ve planlanan aşılama rakamları var. Bunlar zamanında uygulanır, herhangi bir problem yaşamazsak o zaman yaz aylarında biraz daha rahatlamış oluruz”

headline-1.jpg

“MASKE VE MESAFEYE DİKKAT ETMEMİZ LAZIM”

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, kısıtlamaların ülkemizdeki vaka sayılarına yansıdığını ve etkilerinin görülmeye başlandığını belirterek, “Benim en büyük ümidim kayıplarımızın da biran evvel mümkün olduğu kadar sıfır olması, en az sayıya inmesi. Rakamlarda aşağıya doğru gidişimiz var; ama bu kısıtlamalardaki gevşeme veya bir miktar azalma ne zaman olabiliri değerlendirirken birkaç noktayı göz önüne almamız lazım; bunlardan birisi İngiltere’de görülen mutasyon. Bizim ülkemizde oradan gelen birkaç kişide olduğunu biliyoruz. Onlar şu anda izolasyon altında tutuluyorlar; ama hem o ihtimali göz önüne alarak hem de normal şartlarda daha fazla kayıp yaşamamak için bizim mümkün olduğu kadar maske ve mesafeye dikkat etmemiz lazım” dedi.

Bir Yorum

  1. Aşılamaya bilim kurulu üyelerine öncelikle yapsınlar ki halk inansın