Gündem

Bilim Kurulu toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı! Normalleşme için yeni tarih verildi!

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Bilim Kurulu aşı ve normalleşme gündemi ile toplandı. Toplantı sonrasında yazılı açıklamaya yapan Sağlık Bakanı Koca, tedbirlere devam edilmesi gerektiğinin bir kere daha altını çizdi.

5ecfb09d55427f1a8011f52a.jpg

TARİH SUNULDU

Bugün gelen son dakika bilgisine göre dün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısının detayları resmen ortaya çıktı. Bilim Kurulu’nun normalleşme için sunduğu tarih belli oldu. Detaylar haberimizde

“ANCAK ÇABALARIMIZA RAĞMEN BU DÜŞÜŞ YAVAŞLADI”

Bakan Koca, dün düzenlediği Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yazılı açıklama yaparak, vaka sayılarında ciddi bir düşüş olmasına rağmen bu düşüşün yavaşladığını duyurarak, Alınan tedbirlerle vaka sayısında yüzde 80’e varan hızlı bir düşüş sağlandı. Ancak bütün çabalarımıza rağmen bu düşüş yavaşladı” demişti.

6011d5c4c03c0e2298b0f91b.jpg

NORMALLEŞME İÇİN YENİ TARİH

Gelen bilgiye göre Bilim Kurulu ilk olarak 15 Şubat olarak düşünülen yüz yüze eğitimin 15 Şubat olduğunu ancak bu kararın erken olduğunu belirttikleri ifade edildi. Salgının ilerlemesine göre yüz yüze eğitimin 15 Mart tarihinde başlaması görüşü ağırlık kazanırken, özellikle öğretmenlerin aşılanmadan okulların açılmaması gerektiği de gelen bilgiler arasında.

koronavirus-asisi-shutter-16-9-1604475444.jpg

 RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI?

Bilim Kurulu aynı zamanda restoran ve kafelerin açılışı ile ilgili değerlendirmelerini de toplantıda paylaştı. Restoran ve kafelerin açılması için özellikle vaka sayılarının düşmesi ve aşılamanın artması gerektiğinin altını çizdiği ifade edildi.

Bir Yorum

  1. Universteli bir ögrenci velisi olarak ..bence bu sene universtelrin açılmasını istemiyorum.çunku bircok sehirden ögrenci geleck yanlarında veliler okullar yurtlar dolacak ve alinan tedbirler boşa gider herkes birbirine karışacak ve tekrar virüslü günlerin başa dönme tedirginliği icerisindeyim.lütfen bu sene universteleri açmayın.