Gündem

Bilim Kurulu üyesi Ankara, İstanbul ve Bursa için daha sert tedbir sinyali verdi

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, A Haber’in canlı yayınına konuk oldu ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Tevfik Özlü açıklamalarında sokağa çıkma yasağı ve genel tedbirler hakkında değerlendirmelerde bulunarak yeni tedbirleri değerlendirdi.

Özlü açıklamalarının devamında bu tedbirlerin hastalığın yayılma hızını düşüreceğinin düşünüldüğünü eğer uyulmazsa bu kez daha sert tedbirler alınmak zorunda olunacağını vurguladı.

BU İŞİN CİDDİYETİ KAVRANMALI

Açıklamalarında bu alınan tedbirlerin vatandaşların olayın ciddiyeetini  anlamaları için bir uyarı olduğunu belirten Özlü, bu şekilde devam etme şansının olmadığını virüs yokmuş gibi yaşanılmayacğaını herkesin bu işin ciddiyetini kavraması gerektiğini ifade etti.

Aile ziyaretleri hakkında da konuşan Tevfik Özlü hafta sonu belli saatlerde sokağa çıkma yasağının olduğunu belirtip vatandaşların akraba, aile ziyaretlerini ertelemeleri gerektiğini vurguladı.

SOKAKLARDAKİ KALABALIKLAR AZALACAK

Açıklamalarında “Cumartesi ve Pazar sokağa çıkma yasağı belli saatler arasında olacak. Bu nedenle Cuma ve Pazartesi yaşanan yoğunluklar artık yaşanmayacak. Akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağının olması evlerdeki birlikteliği, eğlence merkezlerindeki kalabalığı da önleyecek.” ifadelerini kullanan Özlü, bir başkasının evinde kalındığında hem kendinizi riske attığınızı hem de kendinizin riske girdiğinizi ifade ederek alınan tedbirlerin kesinlikle etkisinin olacağını sokaklardaki kalabalıkların azalmış olacağını bildirdi.

VAKALARIN ARTMA NEDENİ

Corona virüsü vakalarının bu denli artmasının nedeni hakkında da konuşan Özlü şöyle devam etti:

“Aslında alınan tedbirlere bakarsanız sorunun cevabı çok basit. İstanbul ve diğer illerdeki vaka artışının nedeni kalabalıklaşma, insan hareketi. Alışveriş merkezlerinde, caddelerde, kahvelerde, restoranlarda, kafelerde, sokaklarda ortaya çıkan yoğunluk hastalığın yayılmasına neden oldu. Aynı şekilde kurallara da uyulmadı”