Gündem

Bilim Kurulu üyesi Özlü 2021 yılı sonuna kadar kısıtlama sinyalini verdi

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü yaptığı açıklamalarında “Kısıtlamalar ne zamana kadar sürmeli?” sorusuna yanıt verdi. Özlü açıklamalraında corona virüsü salgını kapsamında alınan tedbirleri ve bu tedbirlerin etkisini TRT Haber’de anlattı.

Tevfik Özlü açıklamalarında Devletin kamusal alanlarla ilgili tedbirleri aldığını ve kural ihlalleri yapanlara yaptırımlar uygulandığını belirtti ve ev içi toplantılardan da uzak durulması gerektiğini ifade etti.

KOMŞU ZİYARETLERİ YAPILMAMALI

Tevfik Özlü açıklamalarının devamında sokağa çıkma kısıtlamalarının etki edebilmesi için ev gezmelerinin de yapılmaması gerektiğini ifade ederek vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamalarını by-pass edip evlerde bir araya gelirlerse doğum günü, çay partisi, akşam oturması, aynı apartman içinde komşu ziyaretleri olursa tedbirlerden istenen amaca ulaşılamayacağını vurguladı.

“BU BEDELİN KARŞILIĞINI ALALIM”

Ayrıca açıklamalarında “urada amaç; insanların bir araya gelmesini ve bulaşı engellemek. Çarşıda pazarda bir araya gelmeseniz de evlerde bir araya gelirseniz bulaşma devam edecektir.” ifadelerini kullanan Özlü “Madem kısıtlanıyoruz, madem zahmet çekiyoruz, sokağa çıkamıyoruz, alışverişe gidemiyoruz bari bu bedelin karşılığını alalım.” şeklinde devam etti.

2021 SONUNA KADAR TEDBİR 

Dünya Sağlık Örgütü’nün 3. dalganın daha kötü gelebileceği açıklamalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Tevfik Özlü “Onun için gevşememek lazım. 10-15 gün içinde bir düşme göreceğiz diye umuyoruz. Ama hemen bırakmamak lazım, mücadele devam ediyor. 2021 sonuna kadar bu tedbirlerle devam etmemiz gerekiyor” dedi.