Gündem

Bilim Kurulu Üyesi Öztürk'ten Sevindiren Corona Virüsü Açıklaması

Sağlık Bakanlığı corona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk corona virüsü verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Öztürk açıklamalarında Türkiye’deki verilerin yaklaşık 2-2.5 haftadır düşüş eğiliminde olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

TÜRKİYE PLATO ÇİZMEYE BAŞLADI

“Bu rakamlar daha önceki günlerin rakamlarıyla kıyaslanıyor. Ama yaklaşık bir haftadır ise daha anlamlı düşüşler yaşıyoruz. Günler içinde küçük dalgalanmalar, küçük farklar olsa bile bu düşüşler devam ediyor. Türkiye bir plato çizmeye başladı. Çok sevindirici gelişmelerin başında iyileşen hasta sayılarımızın oranı geliyor. Bu hızla artıyor. Dünya ortalamasına baktığımız zaman yüzde 30’u biraz aşan bir rakam var ve biz bunu hızlı bir şekilde aştık”

İYİLEŞMEDE YARI YARIYA BİR GİDİŞ VAR

Prof. Dr. Recep Öztürk, hem yoğun bakımda hem de ventilatöre bağlanan hasta sayısında ciddi bir azalmanın olduğunu belirtti ve açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“İyileşme oranlarımızda neredeyse yarı yarıya doğru bir gidiş var. Bu başarının temelinde ekip halinde çok iyi, fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımızın etkisi var. Tabi ilaçların çok önceden temin edilmiş olması bunların algoritmalarının belirlenmiş olması, Türkiye’nin ortak bir sorumlulukla bu tedaviyi belirlemiş olması ve bu tedavilerin gerçekten çok erken veriliyor olması önemli etkenlerden”