Gündem

Bilim Kurulu üyesi yılbaşı sokağa çıkma yasağının sinyalini verdi! Ramazan Bayramı’nda işe yaramıştı!

Yılbaşı sokağa çıkma yasağına ilişkin önemli açıklama kaydeden Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, yaptığı açıklamasında yılbaşında 4 gün sokağa çıkma kısıtlamasının olabileceğini, benzer uygulamanın Ramazan Bayramı’nda işe yaradığını vurguladı.

“RAMAZAN BAYRAMI’NDA ÇOK İŞE YARADI”

Tevfik Özlü, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında Kurban Bayramı’nda aynı kararın alınmadığı için bulaşın çok fazla olduğunu ancak, sokağa çıkma yasağının yılbaşı için alınabileceğini şu sözlerle duyurdu:

“Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, yılbaşı gibi toplumsal bir araya gelme, kutlama, birlikte vakit geçirmenin yoğun olarak yaşandığı, insan hareketliliğinin olduğu günler bu açıdan toplumda hastalığın yayılması için risk. Bu riskin azaltılması bakımından Ramazan Bayramı’nda çok işe yaradığını gördük. Maalesef Kurban Bayramı’nda yapılmadığı için çok bulaş oldu. Yılbaşı için de yapılabilir”

KISITLAMALAR YILBAŞINA KADAR DEVAM EDECEK

Açıklamasına devam eden uzman isim, Avrupa’da kısıtlamaların yılbaşına kadar devam edeceğini belirterek, ülkemizde de bu yönde bir karar alınabileceğini, “Avrupa ülkelerinin çoğunda kısıtlılıklar var. Bir araya gelme sayısı örneğin bir evde 5-6 kişiden fazlaya izin verilmiyor. Ev içinde veya ev dışında toplanma sayılarında belirgin kısıtlamalar var, bunların yılbaşına kadar devam edeceği yönünde bazı ülkelerde karar alınmış durumda. Yılbaşını kapsayacak mı bilmiyorum çünkü belki bu açıdan yılbaşında bir rahatlama getirilebilir. Bulaşma düşerse oralarda yılbaşı esnetilebilir. Bizde de alınan tedbirlerin etkileri nasıl olacak, o zamana kadar görür müyüz, artış trendi devam eder mi onu bilmiyorum ama faydası olur mu derseniz elbette faydası olur, bulaşmayı azaltır, böyle bir tedbir alınabilir” şeklinde ifade etti.