Gündem

Bilim Kurulu Üyesi’nden Güzel Haber: Piki yakaladık, inişe geçiyoruz!

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısında birkaç gündür düşüş gözlemleniyor. Vatandaşlar salgının ne zaman sona ereceğini ve ne zaman normal hayata dönüleceğini merak ediyorlar. Corona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Tevfik Özlü NTV’de katıldığı programda sevindirici açıklamalarda bulundu. Özlü corona virüsünde pikin yakalandığını ve iniş dönemine geçildiğini bildirdi.

Bilim Kurulu Üyesi’nden Güzel Haber: Piki yakaladık, inişe geçiyoruz!

Ancak tek günlük verilerle değerlendirme yapmanın da yanıltıcı olduğuna değinen Bilim Kurulu Üyesi, önümüzdeki trende bakmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Özlü tarafından yapılan açıklamalarda, “11 Nisan, en çok vaka olan tarihti. 5 bini aşan vakamız olmuştu. En çok vakanın olduğu günümüz o gün görülüyor. Ondan sonra iniş başladı. Bu sevindirici, çünkü Avrupa’da bu trendi yakalamaları 12 haftayı buluyor, biz 5 haftada yakaladık. Daha az hasarla, daha az kayıpla, kontrollü bir şekilde salgını yönetiyoruz. Umarız bir gevşeme olmaz. Tedbirlerde çok dikkatli olmalıyız, çünkü bu eğri her an yukarı doğru kıvrılabilir. Fevkalede dikkatli olmalıyız. Ta ki salgını bütünüyle kontrol altına alana kadar.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye’de corona virüsü son durum:

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı son corona virüsü tablosuna göre 107 bin 773 kişi virüsle enfekte oldu. 2 bin 706 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken, 25 bin 582 kişi ise Covid-19’dan kurtularak sağlığına kavuştu. Toplam yoğun bakım hasta sayısının bin 782, entübe hasta sayısının ise 900 olduğu belirtildi.