Gündem

Bilim Kurulu Üyesi'nden kritik koronavirüs açıklaması! Salgın 2 yıl sürebilir!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Azap, Haber Türk’te katılmış olduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Salgının geçmesinin yıllar sürebileceğinin altını çizen Azap, aşılara çok fazla umut bağlanmaması gerektiğini belirtti.

KİTLE BAĞIŞIKLIĞININ YÜZDE 50 – 60 OLMASI GEREKİYOR

Azap, açıklamasında, virüsün kontrol altına alınabilmesi için kitle bağışıklığına ihtiyaç duyulduğunu, bunun da ortalama yüzde 50 – 60 arasında olması gerektiğini ifade etti. Uzman doktor açıklamasında, “Virüsün kontrol altında olabilmesi için kitle bağışıklığının kabaca toplumdaki oranı yüzde 50-60 olması gerekecek. Yani dünya nüfusunun yüzde 50 ya da 60’ının bu virüse artık bağışık hale geçmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi'nden kritik koronavirüs açıklaması! Salgın 2 yıl sürebilir!

AŞIYLA İLGİLİ ÇOK UMUTLU DEĞİLİZ

Aşıya karşı çok umutlu olmadıklarını ifade eden Azap, sorunların olabileceğinin altını çizdi. Dünyada seksenden fazla aşı çalışması yürütüldüğünü söyleyen Alpay Azap, açıklamasında, şu ifadeyi kaydetti:

“Aşı ile ilgili çok umutlu olamıyoruz. Seksenden fazla aşı çalışması yürüyor bazıları ikinci fazı bitirmek üzere, üçüncü faza geçmek üzere olan aşılar var. Ama bu corona virüsüne karşı aşı ile ilgili bir takım sorunlar olma olasılığı çok yüksek. Çok güçlü bir koruma sağlamaması ya da korumanın çok kısa sürmesi gibi sorunlarla karşılaşabiliriz”

EN AZ 20 – 24 AY

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yapan Alpay Azap, virüsün bulaşma hızının bugünkü gibi devam etmesi durumunda, en az 20 – 24 ay içerisinde bağışıklığın istenilen seviyede olacağını, “Bir takım matematiksel modeller var, hesaplamalar yapılıyor. Bugünkü bulaşma hızı devam ederse en az 20-24 ay gibi bir süre içinde toplum bağışıklığının istenilen seviye geleceği hesaplanıyor. O yüzden belki de yıllarca tedbirlere devam edilmesi gerekir” şeklinde ifade etti.