Gündem

Bilim Kurulu Üyesinden Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, katıldığı televizyon programında çok önemli açıklamalarda bulundu. Seçil Özkan açıklamalarında Kurban Bayramınsa sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı hakkında değerlendirmelerde bulunarak sokak kısıtlamasının olacağını düşündüğünü vurguladı. 

KURBAN BAYRAMINDA YASAK OLACAK MI? 

Seçil Özkan açıklamalarında Türkiye’nin vaka sayısında binli rakamların altına inmesi gerektiğini vurgulayarak maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması uyarısında bulundu. Bununla birlikte Seçil Özkan vaka sayısının düşmemesi durumunda Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini belirtti. 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan açıklamalarında “Okulların açılmasıyla ilgili her türlü plana hazırlıklıyız. Ancak, şu anda 15 Ağustos’ta ya da Eylül’de okulların açılır ya da açılmaz diye bir karar çıkması mümkün değil. Her şey toplumun elinde. Eğer kurallara uyup, vaka sayısını düşürürsek toplu alanlarda daha rahat bir yaşam sürecine gireceğiz.” ifadelerine yer verdi. 

Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan şu ifadeleri kullandı: 

“Kişisel kanaatim rakamları düşüremezsek Kurban Bayramı’nda bir engel geleceğini düşünüyorum. Rakamlar böyle devam ederse yasaklar yeniden gelebilir. Çünkü biz sarılmadan, öpüşmeden duramıyoruz.”