Gündem

Bilim Kurulu’ndan kritik koronavirüs açıklaması: Evde kalma süreci uzayacak!

Koronavirüs salgınına ilişkin, her fırsatta vatandaşlara, evde kalınmasına ilişkin uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Youtube kanalında koronavirüs salgınıyla ilgili bir takım önerilerde bulundu. Türkiye’de salgının yükselme dönemine geçtiğini burgulayarak, “Uzun süre evde kalmaya hazır olun” diyerek vatandaşları uyardı.

“YÜKSELME DÖNEMİNDEYİZ”

Kanalında önemli açıklamalarda bulunan Dr. Özlü, sürecin ne zamana biteceğine yöneltilen soruya, “Zaman vermek hoş olmuyor. İki üç haftalık süreç çok önemli. Evden çıkmayalım. Çin’de 2 ayda düşüş gözlendi. Türkiye o aşamaya gelmedi, yükselme dönemindeyiz. Bizde hızlı bir artış olduğu görülüyor. Alınan yeni önlemler faydalı olabilir. Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın” şeklinde cevap verdi.

Bilim Kurulu’ndan kritik koronavirüs açıklaması: Evde kalma süreci uzayacak!

TÜRKİYE’DE VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınıyla ilgili her gün önemli veriler paylaşıyor. Paylaşılan son verilere göre, Türkiye’de 42 bin 282 vaka bulunurken, salgın sebebiyle 908 vatandaş hayatını kaybetti. Artış sadece vaka ve ölüm sayısında değil, aynı zamanda iyileşen hasta sayısında da artış görülüyor. Açıklanan son verilere göre 2 bin 142 kişi iyileşerek taburcu oldu.