Gündem

Bilim Kurulu'ndan tedirgin eden açıklama! Bu kişiler toplum içerisinde dolaşıyor!

Tezer, açıklamasında, toplumda hiç bulgusu olmadan dolaşan küçük bir kesimin olduğunu belirterek, “Hiç bulgusu olmayan kişilerden örnekler alınıp bakılıyor. 1000 kişiden 2,5 kişisinin asemptomatik hastalığı geçirdiği bu verilerden anlaşılıyor. Yani toplumda hiç bulgusu olmadan dolanan küçük bir kısım var” ifadesin kaydetti.

BEKLEDİĞİMİZİN DIŞINDA ARTIŞ YAŞANDI

1 Haziran’da Türkiye’nin normalleşme adımlarına geçmesi sonrasında vaka sayılarında küçük oynamalar beklediklerini ancak bunun dışında herhangi bir artış yaşandığının altını çizdi. Tezer, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Burada topluma büyük işler düşüyor. Bizim çünkü öngörümüz yaptığımız projeksiyonlarda aslında maskeye, hijyen kurallarına, sosyal mesafeye dikkat edilseydi bugünlerde rakamların belki 100’lerde olması gerekiyordu. Ancak dünkü rakamlara baktığımız zaman 1100 küsürlerde seyrediyoruz. Bakın bu dönemler bizim için çok kıymetli, çok değerli kaybettiğimiz 3 hafta-1 ay gibi bir dönem oldu, ne kadar yavaş bir şekilde geriye doğru gidiyoruz ve kırılgan olduğunu söylüyorum, yani rakamlar artabilir. Bu yeni bir virüs olduğu için yazın nasıl hareket edeceğini, ne yapacağını bilmiyorduk, ancak yazın da çoğalacağını görmüş olduk”

HİÇ BULGUSU OLMADAN DOLANAN BİR KISIM VAR

Bakanlığı 81 ilde toplam da 132 bin kişiye antikor testinin uygulandığını belirterek, “Hiç bulgusu olmayan kişilerden örnekler alınıp bakılıyor ve bu örneklerde de yüzde 0,24 yani binde 2,4 oranı belirlendi. Yani 1000 kişiden 2,5 kişisinin asemptomatik (belirtisiz) hastalığı geçirdiği bu verilerden anlaşılıyor. Yani toplumda hiç bulgusu olmadan dolanan küçük bir kısım var. Tabii ki bunu 80 milyon çarptığınız zaman orantı olarak bu rakamın ne kadar olduğunu hesap edebilirsiniz” dedi.

Bilim Kurulu'ndan tedirgin eden açıklama! Bu kişiler toplum içerisinde dolaşıyor!

BAŞKA BİR YOLU YOK

Tezer, maske takmamak için direnen insanların olduğunu belirterek, maskenin zararlı olduğunu belirtenler için, “Şu an maalesef bu hastalığı yaymamızdan ve almamızdan bizi koruyacak tek şey maske takmak. Sadece sosyal mesafeyle siz bunu sağlayamayabilirsiniz. Sonuç itibarıyla ister istemez kalabalık yere anlık giriyorsunuz, ‘maske takmayayım ben, kalabalık yere girmeyeceğim temas etmeyeceğim’ diyemezsiniz. O yüzden bizi koruyacak toplum içindeki tek şey maske. Başka bir yolu yok. Buna uyacağız, maskeyle yaşamaya alışacağız. Çocuklarımızı alıştıracağız, bu süreç çünkü uzun sürecek. Bu süreç 2021’de de devam edecek, bitmeyecek. Bizim bu kurallara uymamız, bizi rahatlatacak en iyi rakamlara inmemiz gerekiyor” dedi.