Gündem

BİLSEM'e Özel Yetenekli Öğrenci Seçme Süreci Başlıyor

Türkiye genelinde 81 il ve 117 merkezde hizmet vermekte olan Bilim Sanat Merkezlerine (BİLSEM) yaklaşık 36 bin özel yetenekli öğrenci eğitim alıyor. İlkokul, ortaokul ve lise çağında bulunan öğrencilere eğitim veren BİLSEM’e yeni öğrenci seçim süreci, 13 Kasım Pazartesi başlatılacak.

BİLSEM’E ÖĞRENCİ SEÇME SÜRECİ BAŞLIYOR

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör konuya yönelik yapmış olduğu açıklamalarında özel yetenekli öğrencilere uygulanan farklı eğitim metotlarının BİLSEM aracılığıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılında başlatıldığını hatırlatarak bu öğrencilerin BİLSEM’in yanı sıra destek eğitim odalarından da yararlanabildiğini aktardı.

Bilim ve Sanat Merkezlerine 2017-2018 eğitim öğretim yılı öğrenci seçme sürecine 13 Kasım Pazartesi günü, sınıf öğretmenlerinin öğrencilere ilişkin gözlem formlarını doldurulmasıyla başlanacağını bildiren Genel Müdür Güngör, daha sora öğrencilerin grup tarama uygulamalarına alınacağını aktardı.

BİLSEM’E ÖĞRENCİ SEÇMELERİ

BİLSEM’e öğrenci seçme konusunda da açıklamalarda bulunan MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör grup taramasına alınan öğrencilere uluslararası standardizasyonu sağlanmış testler uygulanacağını belirtti. Öğrecilere gerçekleştirilecek bu testlerin ardından test sonucunda belirlenen barajın üstünde puan alanların tümünün BİLSEM’de eğitim almaya hak kazanacağını belirtti. 

Genel Müdür Güngör açıklamalarında tablet bilgisayarla yapılacak grup tarama uygulamasına ilişkin örneklerin yer aldığı BİLSEM 2018 Grup Tarama Sistemi Tanıtım Sürümü’nün hem Android hem IOS platformlarında yer aldığını aktararak öğrencilerin uygulamayla grup tarama sistemindeki ekran görüntüleri hakkında bilgi edinebileceklerini ve sorularla ilgili pratik yapabileceklerine aktardı.

BİLSEM’DE UYGULANAN EĞİTİM PROGRAMLARI

BİLSEM’in içeriğine dair de bilgilendirme yapan Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Güngör, BİLSEM’de eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin, okul dışı saatlerde yetenekleri doğrultusunda proje ve etkinlik tabanlı eğitim gördüğünü ifade etti. Öğrencilere, merkezlerde uygulanan eğitime yönelik öğrencilerin ilgi alanları ve okul müfredatlarının göz önünde bulundurulduğunu söyleyen Genel Müdür Güngör, BİLSEM’de yer alan derslere ilişkin bilgiler verdi. 

Bilim ve Sanat Merkezlerinde güzel sanatlar, edebiyat, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü ve benzeri alanlarla ilişkilendirerek zenginleştirilmiş eğitim programının uygulandığını hatırlattı. 

İLGİ ALANLARINA ÖZEL ÖĞRENCİ ODALARI

BİLSEM’lerde ayrıca kişiye özel eğitim odaları bulunduğunu belirten MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör bu odalarda program farklılaştırma ve bireyselleştirmeye yönelik zenginleştirme uygulamalarının yapıldığını söyledi. 

2016-2017 eğitim öğretim yılında bin 925 özel yetenekli öğrencinin destek eğitim odasından faydalandığını aktaran Genel Müdür Güngör, destek eğitim odalarının 81 ilde açıldığını ve sayılarının artırılması çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

İŞ BİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Güngör konuşmasının sonunda ayrıca BİLSEM’lerde üniversiteler, bilim merkezleri, müzeler, sanat kurumları, Ar-Ge kuruluşları ve TÜBİTAK gibi kurumlarla iş birliğine önem verdiklerini vurguladı.

Kamupersoneli.net – ANKARA