Gündem

Binali Yıldırım: " Hizmette Siyaset Olmaz. "

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde açılış konuşmasında kürsüye çıkan Binali Yıldırım aşağıdaki ifadelere yer verdi.

İZ-BAN çalışmasının muhalefet parti ve hükümet arasındaki işbirliğinin en iyi örneği olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım:

” Küçük hesaplar peşinde olsaydık, işte burası belediyeye yazar, hükümete yazar, bunu yaparsak; böyle bir sığ düşünce içinde olsaydık, bu proje kalırdı. Ama öyle olmadı. Kime yazarsa yazsın kardeşim, vatandaşa yazmasın. Vatandaş bedel ödemesin. Yaptığımız iş vatandaşa katkı sağlamıyorsa, ne anlamı var? İktidar olsanız ne olur, muhalefet olsanız ne olur? Herşey vatandaş için. ” ifadelerini kullandı.

” Şimdi yeni arayışlar var. Bir müjde İzmir’ den vereyim. Körfez Geçiş Projesi tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah, orada da yeni bir sürece girmiş olacağız. Sadece İstanbul’ un gerdanlığı olmayacak. İzmir’ in gerdanlığı olacak. Ne dedik? İzmir 35, İstanbul 34.  “

” İzmir’ e 3.lük yakışmaz. El birliğiyle çalışacağız. Sanayiye yol göstereceksiniz, bilimle tecrübeyi, üretimi, akıl terini birleştireceğiz. Böylelikle ülkemizin hedeflerini hep birlikte gerçekleştireceğiz. ” şeklinde sözlerine devam etti.

Sürece ilişkin sözlerini ekleyen Başbakan Binali Yıldırım: ” Hiç kimse bu medeniyet yolculuğunda, ” Benim işim olmaz. ” diyemez. Herkesin sorumluluğu, bu bizim ortak geleceğimiz. Gençlerimizin ortak geleceği. Onları yarınlara hazırlamak için, nasıl atalarımız ecdadımız, o koca reis 280 kiloluk mermiyi sırtlayıp Çanakkale’ yi geçilmez hale getirmişse; bizlerde gençlerimize daha güzel bir ülke bırakmak için gayret etmemiz gerekiyor. ” şeklinde konuştu. Sonlara doğru yaklaşırken Binali Yıldırım şöyle devam etti:

” Gençler size söyleyeceğim şudur:  Üniversiteler sadece bilim öğreten yerler değildir. Analitik muhakeme kabiliyetini artıracağınız yerlerdir, ilim yuvalarıdır. Buralarda geçireceğiniz yılları en iyi şekilde devam ettirmenizi istiyorum. Bir lisan, bir insan. Eğer dil meselesini çözmemişseniz, o ömür boyu çalışma hayatınızda sizin önünüze bir engel olacaktır. Bunu yaşanmış, tecrübe etmiş bir arkadaşınız, bir abiniz olarak söylüyorum. Bütün bu duygularla, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerin başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmesini diliyorum. “

Kamupersoneli.net | ANKARA