Gündem

Binali Yıldırım'ın Ekonomi Kriz itirafı

İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Yıldırım, ekonomi kriz itirafı söylemleri, AKP tarafında büyük yankı uyandırdı.Yıldırım, Hükümetin tedbirler aldığını ve reel sektörün bilançolarının bozulmaması için yapılandırma çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

Ekonomik krizin ‘‘üç beş ay gibi bir zaman‘ alacağını ifade eden Yıldırım, “Bir müddet ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Geçmişte fazla açılmıştık şimdi biraz toparlayacağız” diye konuştu.

Ekonomideki kötü gidişatı ‘Gezi direnişi‘ne, ‘2008 ekonomik krizi‘ne, ‘yargı darbesi girişimi‘ne, ‘17-25 Aralık‘a, ‘darbe girişimi’ne ve ‘IMF ile yolları ayırmaya‘ bağlayan Yıldırım, bu tip dönemlerin ‘fırsat günleri‘ olduğunu söyleyerek, “Herkesin durduğu yerde yatırım yapan kazanır” dedi.

Benzer bir ifadeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da kullanmış, 30 Ağustos tarihinde ekonominin, ‘iki aya kalmadan toparlanacağını‘ söylemişti.

Bakan Albarak 3 Ağustos 2018 tarihinde, NTV canlı yayınına katıldığı programda söylediklerini akıllara getirdi. Albayrak o programda faizlerin düşeceğini ifade ederek, “Enflasyonda 2019’da tek haneyi göreceğiz, net söylüyorum. Hatta yıl sonu itibariyle düşüş trendi göreceğiz çünkü somut adımlar atmaya başladık” şeklinde konuşmuştu.. Bu bağlamda Binali Yıldırım, Albayrak’ın tahminlerinin gerçekleşmeyeceği yönünde ayrı bir itiraf yapmış oldu.