Gündem

Binali Yıldırım'ın Eşi(Semiha Yıldırım) Kimdir? Yıldırım'ın İlginç Hatırası

Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım Erzincan Refahiye doğumlu olup ilk ve ortaöğretimini tamamladıktan sonra hayalini kurduğu öğretmen lisesini kazandı. 1972 senesinde öğretmenliğe başlayan Semiha Yıldırım 1993 senesinde emekli oldu ve hayır işleriyle uğraşmaya başladı.


İstanbul Çekmeköy’de bulunan bir ilkokulu büyük destekler vererek tamamlayan Semiha Yıldırım okulu MEB’e bağışladı.

Semiha Yıldırım eşi Binali Yıldırım’ın aktif siyasete atılmasından sonra seçim çalışmaları sırasında sık sık objektiflere yansıdı. Semiha Yıldırım, 2014 Yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına adaylığını koyan eşi Binali Yıldırım’ın yanından hiç ayrılmadı.

Binali yıldırım’ın Eşi İle Yaşadığı İlginç Hatıra

2012 senesinde öğretmenler günü etkinliğinde konuşan Binali yıldırım eşi ile birlikte yaşadıkları ve unutamadığı anısını şöyle anlatmıştı:

“Eşim Semiha Hanım öğretmendi. Bir gün bizim çocuklar hastalanınca eşim kaldı. Bana, ‘bari çocuklar öğretmensiz kalmasın’ dedi ve beni okula gönderdi. İlkokul 1. sınıftı, girdim, uğultudan durulmuyor. Çocuklar beni yok farz ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Sus demem karetmiyor.

Baktım iş olacak gibi değil, sesim çıktığı kadar bağırıp tahtaya vurdum. Sesleri çıt diye kesildi. Akşam eşim sordu, ‘Sen çocuklara ne yaptın?’ dedi…

Meğer müdür bey, eşime, ‘Hoca hanım, dersler boş geçsin de yeter ki eşiniz bir daha okula gelmesin’ demiş.”

Kamupersoneli.net  | Ankara