Gündem

Binali Yıldırım kendi aracıyla İstanbul-İzmir otoyolunu kullandı!

Binali Yıldırım 1. sınıf bir aracın 256,3 TL,  5. Sınıf bir arcın 815 TL olduğu İstanbul-İzmir otoyolunu kullandı. Yıldırım sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ”Semiha Hanım ile İstanbul yolundayız. Daha konforlu bir seyahat için İzmir-İstanbul Otoyolu’nu kullandık. Bayram için sıla-ı rahim yolculuğuna çıkacak tüm kardeşlerime hatırlatıyorum: Yolların kralı değil, kuralı olur. Lütfen kurallara uyalım. İyi yolculuklar” dedi 

Binali Yıldırım kendi aracıyla İstanbul-İzmir otoyolunu kullandı!

Binali yıldırım köprü ve yolların konforundan bahs etti ama geçiş ücretlerinden bahs etmedi. Geçiş ücretlerinin çok pahalı olması sebeiyle bir çok vatandaşımızın geçemediği ve bu sebeple de boş olan bir yol için konforlu  demesi, maddi sıkıntılardan dolayı İstanbul-İzmir yolunu kullanamayan vatandaşların farklı yorumlara neden oldu. 

İstanbul-İzmir otoyolu, uygulanan geçiş ücret tarifesi muhalefetin de gündemindeydi. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Saadet Pertisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın şunları söyledi;

Bugün bütün kurum ve kuruluşlar…Şimdi düşünebiliyor musunuz; otoyol yapıyorsunuz siz, İzmir-Gebze otoyolu. Şu kadar maliyet olacak diyorsunuz aradan şu kadar zaman geçiyor beş kat altı kat maliyet artıyor. Dolar bazında yüklenici firmaya garanti veriyorsunuz. Bu ne demek? bu bilinçli bir soygundur, bilinçli bir hırsızlıktır.

Zaten siz yolla, köprüyle algı operasyonu yaptınız, getirdiniz ülkemizi ekonomik olarak bir duvara toslattınız. Yol yaptınız, yolda giden arabayı yapmadınız, havalimanı yaptınız havalimanına inip kalkan uçağı yapmadınız, hastaneleri yaptınız ama hastanelerin içindeki cihazları yapmadınız. Türkiye’yi bir bütün olarak vahçi kapitalizmin pençelerine kurban ettiniz. Şimdi yüzde 7’lerle yüzde 8’lerle döviz borçlanması yapıyorsunuz günü kurtarmak için. Hep bu bilinçli soygunlarınızdan, hırsızlığınızdan dolayı. Yazıktır!

Şimdi bayram geldi bir kısım otoyollar, paralı yollar ücretsiz olacak ama sizin bilinçli soygun yaptırdığınız yollar paralı olmaya devam edecek. Bir otomobilin gidiş gelişi 512 lira Allah’tan korkmak lazım!

Bunun topluma maliyetini neden hesaba katmıyorsunuz ve neden illa 40 bin araç, 20 bin araç 25 bin araç garantisi veriyorsunuz? Ve neden planladığınızı gerçekleştirmediniz ve neden 5 liralık maliyet şimdi 25 lira oldu? ‘Efendim döviz kuru arttı’ diyorlar. Öngörülemez diyoruz ya… Sizin aklınız bu kadar! Siz bir yıl sonrayı, iki yıl sonrayı öngöremiyorsunuz.

Bir taraftan millilikten, yerlilikten bahsedeceksiniz, üç beş dolar aldı diye Ayşe’yi Fatma’yı hain ilan edeceksiniz, ekranlarda şov yapıp dolar yakacaksınız ama öbür taraftan bu milletin kaynaklarını, imkanlarını, yatırımlarını döviz bazlı garanti altına alacaksınız. Yazıktır, günahtır! Bu soygundan, bu hoyratlıktan, bu israf ve yolsuzluktan süratle vazgeçilmesi gerekiyor” dedi.