Gündem

Binali Yıldırım Öğretmenler Günü Mesajı Yayımladı

Başbakan Binali Yıldırım, “Öğrencilerinin ruhsal ve bedensel sağlıklarını ön planda tutan, mesleğini ahlaklı bir fert ve toplum hedefiyle icra eden öğretmenlerimiz; inanıyorum ki, bundan sonra da farklı düşüncelere daima saygı duyan ve tam demokrasiye içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirecektir.” ifadesini kullandı.

Yıldırım, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, en kalbi duygularla selamladığı öğretmenlerin çocukları eğiterek geleceğe güvenle hazırladığını belirtti.

Bir altın cevheri, ustasının elinde nadide bir mücevhere nasıl dönüşüyorsa, evreni özünde taşıyan insanın da öğretmenlerin elinde dikkat, sabır, fedakarlık, incelik, emek ve göz nuruyla alemlerin en şerefli varlığına dönüştüğünü aktaran Yıldırım, öğretmenlerin cömertçe sunduğu sevgi ve bilgi hazinelerinin kişiliklere ve insani münasebetlere ömür boyunca zenginlik kattığını vurguladı.

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin bugüne dek öğretmenlerin unutulmaz çabaları sayesinde zorlukların üstesinden geldiğine ve kalkınma yolunda önemli mesafeler katettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Öğrencilerinin ruhsal ve bedensel sağlıklarını ön planda tutan, mesleğini ahlaklı bir fert ve toplum hedefiyle icra eden öğretmenlerimiz; inanıyorum ki, bundan sonra da farklı düşüncelere daima saygı duyan ve tam demokrasiye içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirecektir. Dünyada hak ettiğimiz güç ve itibarı elde etmemiz için ‘üretim-bilgi’ temelli ekonomik yapının gerekliliğini idrak eden öğretmenlerimiz, ‘araştırma-öğrenme-uygulama’ temelli eğitim sistemini hayat geçirerek ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklardır. Milletimizin her bir ferdinin öğretmenlerimize olan sevgisi, saygısı ve inancı tamdır. Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenlerimize bir kez daha şükran ve minnet duygularımı sunuyorum. Şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete göç eden bütün öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu mesleği uzun yıllar fedakarca sürdürdükten sonra emekli olmuş öğretmenlerimize de sıhhat ve afiyetler diliyorum.” 

Kamupersoneli.net – AA