Gündem

Binali Yıldırım: " Türk ekonomisinin temeli sağlam. "

 Türkiye’ nin orta vadeli programı arasında yer alan geliştirmeleri ve projeleri anlatan Binali Yıldırım: ” Türk ekonomisinin temeli sağlam. ” ifadelerini kullandı.

Yatırımlar, ayırılacak kaynaklar ve süreçlere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan başbakan Binali Yıldırım; ” Yatırım ülkeyi geleceğe hazırlamaktır. Kaynaklarımız var, çok daha fazla kaynak arayacağız. İlk yatırımları 2017′ de 2016′ ya göre artırmış olacağız. Bunların bir kısmını içeride bir kısmını da alternatif finans yöntemleri kullanarak gerçekleştirilecek. ” ifadelerini kullandı.

” Dünyanın en büyük köprüsünü, şehir hastanelerini, kamudan bütçeden kaynak kullanmadan yaptık. Bunların hepsini topladığınız zaman 50 milyar $ yapıyor. Kaynak var. Hem büyüyeceğiz, hem kaynak üreteceğiz, hem de enflasyonu kontrol altına alacağız. TÜm bunlar neyle oluyor, istikrarla.

Düşünün koalisyon olsa, ne yapcaksınız; A Partisi böyle diyor, B partisi böyle diyor. Sorunlar birikiyor, öteleniyor. Sonunda elimizde patlıyor. 2001 nasıl oldu, böyle oldu. İrade olmayınca, idare olmaz değerli vatandaşlarım. İrade de istikrar ile ancak olur. “

Kalkınma planı kapsamında devamlılığı vurgulayan Binali Yıldırım, ” Bütün dönüşüm programı kararlıkla uygulanmaya devam edecek. ” ifadelerini kullandı. Ayrıca yatırımların ve ticaretin geliştirilmesinde reformların gerekli olduğunu anlatan Binali Yıldırım; ” Yatırımları ve ticareti geliştirecek reformları yaptık, yapacağız. ” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net | ANKARA