Gündem

Binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor! Bedelli askerlikte ilk alım ve terhis tarihi belli oldu!

Bakar Akar, NTV’de katılmış olduğu canlı yayında, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle bir süredir ertelenen bedelli askerlik uygulamasında alım tarihini duyurdu. 31 Mayıs tarihinden itibaren terhis işlemlerinin başlayacağını duyuran Bakan, yeni alımın 20 Haziran’da olacağını ifade etti.

BEDELLİ ASKERLİKTE TARİHLER BELLİ OLDU

Bedelli askerliğe ilişkin beklenen tarihleri Bakan Akar açıkladı. Buna göre 31 Mayıs’ta terhis işlemleri başlayacak. Celp işlemleri 5 için 5 Haziran tarihin işaret eden Bakan, yeni alımın 20 Haziran’da olacağını ifade etti.

Binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor! Bedelli askerlikte ilk alım ve terhis tarihi belli oldu!

KORONAVİRÜS TESTİ YAPILACAK

Bedelli askerlikle askere alınacak olan kişilere koronavirüs testi uygulanacak. Bakan Akar, konuya ilişkin, “31 Mayıs’tan itibaren terhislerin başlamasını planlıyoruz. Celp işleri de 5 Haziran’dan itibaren başlayacak. Bedelli askerlik uygulamasında yeni alım 20 Haziran’da başlayacak. Askere alınacaklara da koronavirüs testi yapılacak” ifadesini kullandı.

BAKAN AKAR AÇIKLADI

Bakan Akar, askerlik alımlarının dışında, TSK’nın normalleşme adımlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Bakanın yapmış olduğu açıklamada öne çıkan bilgiler şu şekilde:

“Operasyon bölgelerinde koronavirüs vakası yok. TSK’daki normalleşme planına ilişkin, ilgili arkadaşlarımızla çalıştık. Buradaki en önemli unsurlardan birisi de operasyonların engellenmemesiydi. Onu da başardık”