Gündem

Bir bu eksikti! Mutasyona uğramış koronavirüs Türkiye sınırına dayandı!

Salgının bitişi için gözler aşı çalışmalarına çevrilmişken, şimdi de vizonlarda mutasyon geçirmiş ve insanlara bulaşan koronavirüs tespit edilmişti. O vizyonların ülke sınırına dayandığı öğrenildi.

HAZİRAN AYINDA TESPİT EDİLMİŞTİ

Mutasyona uğramış virüs ilk koronavirüs Haziran ayında Danimarka’da tespit edilmişti. DSÖ ile paylaşılan son veriler sonrasında yetkililer çiftliklerde olan 17 milyon vizonun itlaf edilmesine karar verdi.

Bir bu eksikti! Mutasyona uğramış koronavirüs Türkiye sınırına dayandı!

YUNANİSTAN’DA GÖRÜLDÜ

Vizon tehlikesi her geçen gün büyümeye devam ederken, son olarak Yunanistan’daki iki ayrı çiftlikte görüldüğü belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer Kozani ve Kastoria’da bulunduğunu belirtti.

ÇALIŞANLAR DA HASTALIĞA YAPILDI

Rusya’daki tarım bakanlığı yetkilisi açıklamasında, “Yunanistan’ın kuzeyindeki iki çiftlikte koronavirüs taşıyan vizonlar tespit edildi. Çiftlik çalışanlarının da hastalığa yakalandığı belirlendi” diyerek kötü haberi duyurdu.

VİZON NASIL BİR HAYVANDIR?

Vizon, son dönemlerde sıkça konuşulan hayvanlar arasında olmasından sonra vizon nedir? sorusu araştırılmaya başlandı. Vizonlar genel olarak 30 cm ve 50 cm arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Gelincik türü olarak tanımlanmaktadır.