Gündem

Bir ilçeden müjde geldi: Vaka sayısı sıfırlandı! Anonslar yapılıyor

Vaka sayıları artmaya devam ederken Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinden sevindiren bir haber geldi. İlçe genelinde vaka sayıları sıfırlandı. İlçede salgınla mücadelede sert tedbirler alınıyor ve ilçeye HES kodu ile giriş yapılıyor. Ayrıca her gün camilerden ve resmi araçlardan anonslar yapılıyor, iş yerleri ve halka açık alanlar denetleniyor.

10 GÜNLÜK ZORUNLU KARANTİNA

Vatandaşların da maske ve sosyal mesafe kurallarına uyduğu ilçede, sıkı önlemler sonuç verdi. İlçede dünden bu yana yeni vaka belirlenmedi. Kaymakam Tuncay Kaldırım bu durum hakkında açıklamalarda bulundu ve vaka sayılarında yurt genelindeki artışlarla ilçede de artış yaşanında bazı kararlar aldıklarını ifade etti. Kaymakam Kaldırım ilçe HES kodu kontrolünü zorunlu hale getirdiklerini belirterek arkındalık oluşturmak için vaka olan bina ve köylerin girişlerine “Kovid-19 vakası vardır” uyarılarını astıklarını, ilk zamanlarda olduğu gibi ilçeye gelenleri 10 günlük zorunlu karantinaya aldıklarını vurguladı.

Kaymakam Kaldırım beşin üzerinde vaka çıkan mahallelere giriş çıkışları sınırlandırdıklarını, camilerden ve araçlardan anonslarla halkı tedbirler konusunda uyardıklarını ifade ederek farkındalık oluşturmak için mahallelerin vaka sayısını orada oturanlarla paylaştıklarını belirtti.

Bununla birlikte Kaldırım en yüksek vaka sayısının 89 vaka ile 16 Kasım’da kayıtlara geçtiğini belirterek ilçede filyasyon ekibinde 8 personelin görev aldığını günlük 100 test yapıldığını ifade etti.

İLÇEYE GELİŞ GİDİŞLERİN ÖNÜ KESİLDİ

Bu konu hakkında Kaymakam Tuncay Kaldırım açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaş, ‘vaka olan yerden uzak durmalıyım ve dikkatli olmalıyım’ bilincini geliştiriyor. Bununla başarıya ulaştık. Şehir dışındaki hemşeri dernekleri aldığımız tedbirleri mesaj yoluyla üyelerine ulaştırdı. İlçeye gelecekler buradaki tedbirlerden haberdar oldu. Böylelikle ilçeye geliş gidişlerin önünü de kestik.

Kesinlikle tedbirler işe yarıyor. Dün itibarıyla vaka sayımız sıfıra ulaştı. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aldığımız tedbirlere harfiyen riayet ettiler. Münferit vakalar mutlaka oldu ama genel anlamda vatandaşlarımız aldığımız kurallara, tedbirlere harfiyen uydular. Bugün itibarıyla ilçemiz koronavirüs konusunda güvenli bir liman haline geldi.”