Gündem

Bir ilimizde daha corona virüs kısıtlaması açıklandı

Gaziantep İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından corona virüs salgını kapsamında çok önemli bir karar alındı ve cenaze törenlerine ölen kişinin birinci derece yakınlarından en fazla 15 kişinin katılması kararı uygulanmaya başlandı. Bu doğrultuda cenaze işlemlerinin yapıldığı Mezarlıklar Müdürlüğü’nde geniş güvenlik tedbirleri alınarak yoğunluk oluşmasının önüne geçildi.

UYGULAMA RESMEN BAŞLADI

Salgın nedeniyle Gaziantep’te sert tedbirler devreye sokulmaya başladı. İl genelinde özellikle cenazelerde yaşanan yoğun görüntüler üzerine Vali Davut Gül başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulu harekete geçerken tüm cenaze işlemlerinin yapıldığı Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü bahçesinde oluşan ve aşırı tepkiye neden olan yoğunluğun önüne geçmek isteyen Gaziantep İl Hıfzıssıhha Kurulu, cenaze törenlerine ölen kişinin birinci derece yakınlarından en fazla 15 kişinin katılması kararı alarak ilk uygulamayı başlattı.

VATANDAŞLAR UYGULAMAYI YERİNDE BULDU

Vatandaşlar canları acımalarına rağmen uygulamayı yerinde bulduklarını belirttiler ve şöyle dediler:

“Alınan karar bence doğru bir karar. Maalesef pandemi döneminde biraz duyarsız davranıyoruz. Burada normalde iğne atsan yere değmezdi. Ama alınan tedbirler işe yaramış ve çok doğru bir karar olmuş. Bu kararlar bizim sağlımız için. O yüzden daha da sıkı tedbirler alınması gerekiyor”