Gündem

Bir ilimizde daha karantina başladı! Oralara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Sivas’ta bir köyde corona virüs salgını ve çıkan corona virüs vakaları kapsamında lınan tedbirler doğrultusunda karantina uygulaması başladı.

KARANTİNA BAŞLADI

Konu ile ilgili olarak Sivas Valiliği tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada merkeze bağlı Gülpınar köyü, Kovid-19 salgınının vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulunun çok önemli bir karar aldığı ve karantina uygulamasının başladığı ifade edildi.

Karantina nedeniyle köye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

YAYIMLANAN DUYURU

Sivas Valiliği tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

İl Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesi gereğince, 25.11.2020 tarihinde Vali Sn. Salih AYHAN başkanlığında, imza bölümünde isim ve unvanları bulunan asıl üyeler dışında, süreçte yetki ve sorumlulukları bulunan kurum/kuruluşların en üst yöneticilerinin de katılımıyla olağanüstü toplanmıştır.

Çin’in Wuhan kentinden başlayarak, tüm dünyayı etkilemeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü’nce pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs(Covid-19) salgınının en temel özelliği, fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının çok hızlı artmasıdır. Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliğin ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu mutlak surette sağlamaktır.

Bu nedenle; İlimiz Merkeze bağlı GÜLPINAR KÖYÜ ‘nde COVİD-19 salgınının kontrolü açısından 25.11.2020 tarihinden itibaren 14(on dört) gün süresince KARANTİNA uygulamasına geçilerek, GÜLPINAR KÖYÜ’ ne giriş ve çıkışların kapatılmasına,

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yukarıda aldığı kararlara uyulmaması halinde, her seferinde ayrı ayrı olmak üzere;

a. Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi gereğince 3.150 TL para cezası uygulanacaktır.

b. 18.06.2020 tarih ve 2020/39 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereğince, maske takmayanlara 900 TL para cezası uygulanacaktır.

Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun ‘‘Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma’’ başlıklı TCK 195. Maddesi gereğince ‘‘2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.’’ hükümleri gereğince, sorumlular hakkında ADLİ ve İDARİ İŞLEMLER derhal uygulanmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir.