Gündem

Bir ilimizde daha kritik corona kararı alındı! İl genelinde zorunlu oldu

Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından il genelindeki corona virüsü vakalarının artmasından dolayı ek kararlar aldı. Bu doğrultuda il genelinde kamu kurum ve kuruluşlara girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi.

ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Sakarya’da koronavirüs vaka sayılarının yüzde 76 oranında arttığını açıklamasının ardından Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, ek kararlar aldı. Söz konusu toplantıya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Aydın Kutlu, Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay da katıldı. Bu toplantıda şehir genelinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde HES kodu zorunlu hale getirilirdi, il genelinde gerçekleştirilen denetimlerin 2 katına çıkarılmasına karar verildi.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak “Kamu kurumlarına girişte HES kodu zorunluluğu getirilmesine, il genelinde denetimlerin iki katına çıkarılmasına ve fabrika ile işletmelerde molalara dönük özel önlemler alınmasına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.