Gündem

Bir İyi Hal İndirimi Daha: Kız Arkadaşını Döverek Öldürmüştü

Söz konusu olay 19 Ekim 2018 gecesi Kundu oteller bölgesindeki 5 yıldızlı bir otelde meydana geldi. Gaziantep’te yaşayan Altay Aksoy, Rus arkadaşlık sitesinden tanıştığı Kazakistan uyruklu Nailia Nutfullina ile sevgili oldu.

BAŞINI DEFALARCA YUMRUKLAYIP YERE VURDU

Hürriyet’in aktardıklarına göre Antalya’da daha önce de tatil yapan ikili, yine kentte tatil kararı aldı. Nailia Nutfullina ülkesinden, Altay Aksoy da Gaziantep’ten gelerek, Antalya’daki otele yerleşti. Ancak Nutfullina, Aksoy’a ayrılmak istediğini söyledi. Çift bu sebepten dolayı tartışmaya başladı. Otelin havuzu başında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Altay Aksoy yere düşen kadını tekmeleyerek başını defalarca yumruklayıp yere vurdu. 

Kavgaya güvenlik görevlileri tarafından müdahale edildi. Kavga sonrasında Aksoy polis ekiplerine teslim edilirken ağır yaralı olan kadın hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan kadın 21 gün sonra hayatını kaybetti ve Aksoy tutuklandı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması yapılan Altay Aksoy, karar duruşmasında, olay tarihi itibarıyla akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde adli tıptan rapor alınmasını istedi. Mahkeme, bu talebi reddederek, sanığa son sözünü sordu. Nailia Nutfullina’nin ölümünden dolayı üzüntülü olduğunu söyleyen Altay Aksoy, “Keşke ben ölseydim. 11 aydır cezaevindeyim. Pişmanım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ VERİLDİ

Mahkeme sanığı ‘kasten insan öldürme suçu’ndan önce, ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra mahkeme tarafından iyi hal indirimi verildi ve ceza 25 yıla indirildi.