Gündem

Bir yeni kısıtlama daha açıklandı! Saat 18:00'da sona erecek

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkanı Barış Ay yaptığı açıklamalarında düğün sektörü ile beraberindeki paydaşları nasıl etkilediği ve bildirilen genelgelerin ardından hangi kararları aldıkları konusunda değerlendirmelerde bulunarak Türkiye’de 280 bin düğün saloncusu, 186 bin organizasyoncu esnafı, düğün sektöründe çalışan 1 milyon 200 bin garson, 100 bin kuaför, 100 bin fotoğrafçı, 280 bininin üzerinde de müzisyenin olduğunu vurguladı.

Ayrıca Barış Ay açıklamalarının devamında pandemi nedeniyle düğün sektöründe çalışan insanların mağduriyet yaşadığını ifade etti.

SAAT 20:00’DA SEKTÖR BİTMİŞ OLACAK

Açıklamalarında İçişleri Bakanlığı’nın kamuoyuyla paylaşılan son genelgesine değinen Barış Ay genelge kapsamında düzenleme yaptıklarını belirtti. Barış Ay genelgeyi okuduklarını içinde düğün ibaresinin geçmediğini ancak akşam 20:00’da kısıtlamanın başlamasının sektörün bitmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Normalde düğünlerin akşam 22:00’a kadar olacağını ancak tüm üyeleri telefon ile arayarak düğünlerin akşam 18:00 ile 18:30 bitişli olacağının duyurusunu yaptıklarını vurguladı. Doğal olarak salonların temizliği ve personelin evine ulaşması kapsmaında saat 20:00’dan sonra da kısıtlama olduğu için bu şekilde karar aldıklarını ifade etti.

KARAR RESMİLEŞTİ

Bu kapsamda sabah saat 10:00’da başlangıç olacağı gibi akşam da saat 18:00 – 18:30 arasında düğünler bitmiş olacak. Barış Ay sendika olarak kesnin kararın bu olduğunu bu kararın resmileştiğini belirtti.