Gündem

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric Türk Askeri Konvoyuna Yönelik Saldırı Hakkında Açıklama Yaptı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric günlük basın brifinginde, İdlib’de yer alan 9 Numaralı Gözlem Noktası’na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna düzenlenen hava saldırısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric Türk askeri konvoyuna yönelik düzenlenen hava saldırısının ve saldırının neden olduğu zayiatın son derece endişe verici olduğunu ifade etti ve yaptığı açıklamasında;

“İdlib’deki şiddet olayları sadece insani bir sorun değil, aynı zamanda bölgesel güvenlik açısından da büyük risk teşkil ediyor.

BM, Suriye’nin kuzeybatısında gerginliğin bir an önce azaltılması ve taraflara, Rusya ve Türkiye tarafından geçen sene varılan ateşkese uymaları çağrısını yineliyor.” dedi.

3 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ, 12 SİVİL YARALANDI

Bugün İdlib’de, 9 Numaralı Gözlem Noktası’na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna yönelik düzenlenen hava saldırısı sonucunda 3 sivil yaşamını yitirmişti, 12 sivil yaralandı.