Gündem

Bitlis'te PKK'ya Operasyon Gerçekleştirildi!

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Bitlis merkezde dün gerçekleştirilen operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi. İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristeler listesinde turuncu kategoride bulunan teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona teröristin yanında bir piyade tüfeği 100 fişek ve telsiz ele geçirildi. 

ARAZİ TARAMA ÇALIŞMASINDA ELE GEÇİRİLENLER

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde devam eden tarama çalışmalarında ise  2 sığınakta 2 kalaşnikof piyade tüfeği, biksi makineli tüfek, RPG-7 roketatarla 5 mühimmatı, mayın, silah dürbünü, 4 bin 500 muhtelif çapta fişek, 460 gram plastik patlayıcı ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

DİĞER OPERASYONLARDA ELE GEÇİRİLENLER

Mardin’in Derik ilçesindeki arazi taramasında da toprağa gömülü bidon içinde 2 kalaşnikof piyade tüfeği ile 100 fişek, tabanca, 10 el bombası ile termal gece görüş dürbünü ve el dürbünü bulundu. Batman’ın Gercüş ilçesindeki arazi aramasında bulunan gece görüş dürbünü ile roketatar mühimmatına el konuldu. Güvenlik güçleri, Şırnak’ın Uludere ilçesindeki yol aramasında buldukları, 100 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanan el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Kamupersoneli.net – ANKARA